Bebeluş mort la câteva ore de la naştere, în Gorj

Poliţiştii au deschis, duminică, un dosar penal pentru moarte suspectă în cazul unui bebeluş care a murit la câteva ore după naştere, la Spitalul Orăşenesc Rovinari, judeţul Gorj.

Rl online 0 comentarii

14.01.2018 - 14:30

Bebeluşul născut vineri fără probleme de sănătate a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Spitalul Sfântul Ştefan din Rovinari. Potrivit reprezentanţilor unităţii spitaliceşti, fetiţa a intrat în stop cardio-respirator şi a murit.

„A făcut stop cardiac, nu ştiu din ce cauză, trebuie să se facă necropsia să vedem care este cauza exactă. Este vorba despre un copil şi este o mare nenorocire pentru familie, pentru noi. Bineînţeles că, din punct de vedere medical, s-a făcut tot ce se putea face. Eu am fost de gardă, m-am implicat în resuscitare, şi-a revenit la un moment dat cât să ne dea speranţe şi pe urmă s-a prăbuşit iar. Nu ştiu să fi avut probleme la naştere, nu mi s-a spus nimic până acum. O să am această discuţie cu medicii care s-au ocupat”, a declarat, corespondentului Mediafax, Adrian Murea, managerul spitalului.

Poliţia efectuează cercetări în acest caz şi a fost întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă. Părinţii bebeluşului nu au făcut, deocamdată, plângere.

Comentarii