15.9 C
Bucharest
Sunday, 28 May 2023
HomeSocialBărbatul care a intrat cu autoturismul într-un grup de oameni la Râmnicu...

Bărbatul care a intrat cu autoturismul într-un grup de oameni la Râmnicu Sărat a fost arestat

Bărbatul care a intrat cu autoturismul într-un grup de oameni la Râmnicu Sărat, în urma unui conflict, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, alături de un alt suspect care ar fi participat la altercaţie, informează Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, pe fondul consumului de alcool, mai multe persoane au intrat în conflict după o petrecere.

Procurorii arată în urma anchetei că unul dintre indivizi s-a urcat la volan şi a intrat cu maşina intenţionat într-un grup de persoane cu care ar fi avut anterior o dispută.

“Situaţia de fapt reţinută în sarcina inculpaţilor I.R. şi I.C. constă în aceea că în seara zilei de 23.05.2023, în jurul orelor 23,00, în timp ce se aflau la intersecţia străzii Dorobanţi cu Jideni din Municipiul Râmnicu Sărat, în urma unui conflict spontan, inculpatul I.R. a intrat în mod intenţionat cu autoturismul în patru persoane vătămate, după care împreună cu un inculpatul I.C. a aplicat lovituri cu toporul asupra a două persoane vătămate, cauzându-le victimelor leziuni pentru care a fost necesară transportarea şi internarea la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău, prin intermediul unui comunicat de presă.

Tribunalului Buzău a admis cererea procurorilor de arestarea preventivă a inculpaţilor pentru 30 de zile.

“La data de 24.05.2023 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău au solicitat arestarea preventivă a inculpaţilor I.R. şi I.C., cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunilor de tentativă la omor calificat şi tulburarea ordinii şi liniştii publice…Tribunalul Buzău a admis solicitarea Parchetului şi a dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă, pentru 30 de zile, pe numele inculpaţilor I.R. şi I.C. Precizăm că măsurile procesuale dispuse în cursul urmăririi penale sunt măsuri prevăzute de Codul de procedură penală, care nu pot, în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a mai precizat Parchetul.

Bărbatul care a lovit cu autoturismul un grup oameni din Râmnicu Sărat a fost arestat, la spital ajungând mai multe persoane rănite

În urma conflictului, la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat au ajuns mai multe persoane care au necesitat îngrijiri medicale, inclusiv şi şoferul care a intrat în grupul de oameni.

“În data de 23.05.2023, în jurul orelor 23.00 s-au prezentat la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat cinci persoane dintre care trei persoane de sex masculin victimele unui eveniment rutier, unul cu fractură deschisă de femur şi luxaţie de umăr, a doua persoană cu traumatism mandibular şi plagă contuză, pe treimea superioară gambă, un minor în vârstă de 14 ani policontuzionat şi care acuza dureri la nivelul gleznei dreapta, braţului drept şi un traumatism cranio-cerebral minor. Toate cele trei victime ale evenimentului rutier au fost transferate ulterior către Spitalul Judeţean Buzău. Un alt pacient a fost adus cu multiple plăgi contuze la nivelul craniului, hemitoracelui stâng şi membrului inferior stâng produse din declaraţiile pacientului prin agresiune şi a rămas internat în cadrul Spitalului Municipal Râmnicu-Sărat pentru investigaţii şi tratament. O altă persoană, şoferul autoturismului implicat în evenimentul rutier, care a venit însoţit de agenţii de poliţie pentru recoltare de probe biologice. Cele trei victime transferate la Buzău sunt destul de grav dar fără să le fie periclitată viaţa iar cealaltă este tratată în cadrul Spitalului Râmnicu Sărat, momentan este stabil”, a declarat anterior purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal Râmnicu Sărat, Alexandru Boteanu, conform agerpres.ro.

Unul dintre pacienţi ajunşi la Spitalul Judeţean Buzău a fost transferat la Spitalul Floreasca din Bucureşti.

“La Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău au fost fost transportaţi trei bărbaţi în vârstă de 14, 20 şi 39 de ani victime ale unei agresiuni. Adolescentul de 14 ani a suferit o fractură la nivelul membrului drept inferior şi multiple escoriaţii. S-a luat decizia să rămână internat de Secţia Ortopedie şi chirurgie infantilă. Tânărul de 20 de ani a suferit multiple plăgi la nivelul feţei şi la nivelul gambei stângi. S-a luat decizia să rămân internat pe Secţia Chirurgie Plastică iar bărbatul de 39 de ani a suferit un politraumatism din accident rutier. După ce a primit îngrijiri medicale s-a luat decizia să fie transferat la Spitalul Floreasca din Capitală”, a precizat purtătorul de cuvânt al SJU Buzău, Adriana Bunilă.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă