15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSocialBacău: Acţionarul majoritar al companiei Aerostar, desemnat cetăţean de onoare

Bacău: Acţionarul majoritar al companiei Aerostar, desemnat cetăţean de onoare

Distincţia a fost aprobată cu unanimitate de voturi în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului Judeţean (CJ) Bacău.

Preşedintele CJ Bacău, Sorin Braşoveanu, i-a mulţumit lui Mihail Toncea pentru că a crezut în “visul de a produce aparate de zbor în România în momente dificile pentru industria ţării”.

“Aţi fost şi sunteţi în continuare omul providenţial pentru Aerostar Bacău. Băcăuanii vă datorează foarte mult pentru ceea ce aţi făcut nu doar pentru mediul de afaceri, ci şi pentru comunitate. Alături de Grigore Filip, director general, şi Doru Damaschin, director economic, suntem siguri că veţi face în continuare multe proiecte culturale şi sociale în Bacău”, a afirmat Braşoveanu.

“Sunt profund emoţionat de decizia luată de consilierii băcăuani, una ce mă onorează şi obligă, precum şi de laudele pe care mi le-aţi adus. (…) Chiar m-am simţit puţin jenat la un moment dat pentru că, în mod firesc, ar trebui să împart această onoare nu doar cu managementul firmei, ci la persoane, angajaţii Aerostar”, a reacţionat Mihail Toncea.

Mihail Toncea, preşedinte al IAROM Bucureşti şi acţionar majoritar al Aerostar SA, s-a născut în Bucureşti în 1947. A absolvit Facultatea de Aeronave din cadrul Universităţii Politehnice în 1971 şi, după absolvire, a lucrat ca cercetător ştiinţific la Institutul de Mecanica Fluidelor şi Cercetări Aerospaţiale. A elaborat lucrări de cercetare-proiectare la Institutul Naţional de Motoare Termice, a dezvoltat programe ca inginer principal la Centrul Naţional al Industriei Aeronautice Române, apoi la Ministerul Economiei.

Între anii 1990 şi 1997, Mihail Toncea a fost expert în Ministerul Industriei şi Comerţului pe probleme legate de Industria Aeronautică Română, expert în Ministerul Cercetării şi Tehnologiei, membru al Comitetului Naţional de Securitate Aeronautică şi membru în colectivul de elaborare a Strategiei Industriei Aeronautice Române aprobată de Guvernul României.

Programul evenimentelor ce marchează 65 de ani în devenirea spre performanţă a aviaţiei româneşti a companiei de aviaţie băcăuane, prefaţat de un concert de gală susţinut de artiştii Operei Naţionale din Iaşi, este întregit, marţi, de lansarea a două volume sub genericul “Aerostar- povestea mea”, o suită de incursiuni în istoria firmei.

Cele mai citite

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...

Românii din Spania se încred în România: trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă

Repatriot, platforma care conectează românii din afara granițelor cu țara, a condus misiunea economică România-Spania, desfășurată în perioada 21-27 martie în Barcelona și Insulele...

Administratora unui bloc din Sectorul 2, înjunghiată mortal de un vecin

O femeie de 56 de ani, administratora unui bloc din Sectorul 2 al Capitalei, a fost înjunghiată mortal de un vecin, joi seară. Individul...
Ultima oră
Pe aceeași temă