Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Bacău: Acţionarul majoritar al companiei Aerostar, desemnat cetăţean de onoare

Acţionarul majoritar al Aerostar Bacău, Mihail Nicolae Toncea, a primit titlul de cetăţean de onoare al judeţului Bacău, distincţia fiindu-i înmânată în cadrul unei ceremonii organizată cu prilejul împlinirii, marţi, a 65 de ani de la înfiinţarea companiei băcăuane.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 17.04.2018 - 13:41

Distincţia a fost aprobată cu unanimitate de voturi în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului Judeţean (CJ) Bacău.

Preşedintele CJ Bacău, Sorin Braşoveanu, i-a mulţumit lui Mihail Toncea pentru că a crezut în "visul de a produce aparate de zbor în România în momente dificile pentru industria ţării".

"Aţi fost şi sunteţi în continuare omul providenţial pentru Aerostar Bacău. Băcăuanii vă datorează foarte mult pentru ceea ce aţi făcut nu doar pentru mediul de afaceri, ci şi pentru comunitate. Alături de Grigore Filip, director general, şi Doru Damaschin, director economic, suntem siguri că veţi face în continuare multe proiecte culturale şi sociale în Bacău", a afirmat Braşoveanu.

"Sunt profund emoţionat de decizia luată de consilierii băcăuani, una ce mă onorează şi obligă, precum şi de laudele pe care mi le-aţi adus. (...) Chiar m-am simţit puţin jenat la un moment dat pentru că, în mod firesc, ar trebui să împart această onoare nu doar cu managementul firmei, ci la persoane, angajaţii Aerostar", a reacţionat Mihail Toncea.

Mihail Toncea, preşedinte al IAROM Bucureşti şi acţionar majoritar al Aerostar SA, s-a născut în Bucureşti în 1947. A absolvit Facultatea de Aeronave din cadrul Universităţii Politehnice în 1971 şi, după absolvire, a lucrat ca cercetător ştiinţific la Institutul de Mecanica Fluidelor şi Cercetări Aerospaţiale. A elaborat lucrări de cercetare-proiectare la Institutul Naţional de Motoare Termice, a dezvoltat programe ca inginer principal la Centrul Naţional al Industriei Aeronautice Române, apoi la Ministerul Economiei.

Între anii 1990 şi 1997, Mihail Toncea a fost expert în Ministerul Industriei şi Comerţului pe probleme legate de Industria Aeronautică Română, expert în Ministerul Cercetării şi Tehnologiei, membru al Comitetului Naţional de Securitate Aeronautică şi membru în colectivul de elaborare a Strategiei Industriei Aeronautice Române aprobată de Guvernul României.

Programul evenimentelor ce marchează 65 de ani în devenirea spre performanţă a aviaţiei româneşti a companiei de aviaţie băcăuane, prefaţat de un concert de gală susţinut de artiştii Operei Naţionale din Iaşi, este întregit, marţi, de lansarea a două volume sub genericul "Aerostar- povestea mea", o suită de incursiuni în istoria firmei.

Comentarii

loading...