12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSocialBAC-ul elevilor silitori

BAC-ul elevilor silitori

La prima probă scrisă a examenului național de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2021, cea de Limba și literatura română, desfășurată luni, 28 iunie, au fost prezenți 117.807 candidați, 97% din totalul candidaților înscriși pentru susținerea acestei probe, 121.488, potrivit datelor oferite de Ministerul Educației, într-un comunicat de presă remis cotidianului național “România liberă”.

Ministerul de resort mai precizează că nu s-au prezentat 3.618 candidați.

Pentru fraudă sau tentativă de fraudă au fost eliminați 63 de candidați.

“Aceștia (not. red. – candidații eliminați) nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat”, se mai arată în comunicatul Ministerului Educației.

Subiectele și baremul de corectare au fost publicate, luni,  la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

 

Calendarul examenului

Conform calendarului publicat de Ministerul Educației probele examenului național de Bacalaureat continuă astfel:

– astăzii, 30 iunie – proba la alegere a profilului și a specializării;

– âine, 1 iulie – Limba și literatura maternă.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 5 iulie, până la ora 12:00.

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

“În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR), afișarea rezultatelor se efectuează prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului”, mai precizează Ministerul Educației.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

–       recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;

–       susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;

–       obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...
Ultima oră
Pe aceeași temă