16 C
București
marți, 28 septembrie 2021

BAC-ul elevilor silitori

La prima probă scrisă a examenului național de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2021, cea de Limba și literatura română, desfășurată luni, 28 iunie, au fost prezenți 117.807 candidați, 97% din totalul candidaților înscriși pentru susținerea acestei probe, 121.488, potrivit datelor oferite de Ministerul Educației, într-un comunicat de presă remis cotidianului național “România liberă”.

Ministerul de resort mai precizează că nu s-au prezentat 3.618 candidați.

Pentru fraudă sau tentativă de fraudă au fost eliminați 63 de candidați.

“Aceștia (not. red. – candidații eliminați) nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat”, se mai arată în comunicatul Ministerului Educației.

Subiectele și baremul de corectare au fost publicate, luni,  la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

 

Calendarul examenului

Conform calendarului publicat de Ministerul Educației probele examenului național de Bacalaureat continuă astfel:

– astăzii, 30 iunie – proba la alegere a profilului și a specializării;

– âine, 1 iulie – Limba și literatura maternă.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 5 iulie, până la ora 12:00.

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

“În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR), afișarea rezultatelor se efectuează prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului”, mai precizează Ministerul Educației.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

–       recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;

–       susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;

–       obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu-Mihail Mușoiu scrie în presa centrală din anul 2008. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar, a absolvit FJSC și deține un master în Științele Comunicării.
Ultima oră
Pe aceeași temă