Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Azi se reiau cursurile școlare și încep probele orale la prima sesiune de Bacalaureat

Al doilea semestru al anului şcolar 2017 - 2018 începe luni, iar pentru elevii de clasa a XII-a se dăp startul probelor orale pentru prima sesiune a Bacalaureatului.

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Actualizat: 12.02.2018 - 07:40

Potrivit ordinului ministrului Educaţiei privind structura acestui an şcolar, primul semestru s-a încheiat pe 2 februarie, iar semestrul al doilea începe pe 12 februarie şi se va încheia pe 15 iunie. Următoarea vacanţă, cea de primăvară, este programată între 31 martie şi 10 aprilie, iar vacanţa de vară începe pe 16 iunie şi se încheie pe 9 septembrie. Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie pe 25 mai, iar pentru clasa a VIII-a, pe 8 iunie.

Luni încep şi probele orale pentru prima sesiune de Bacalaureat, iar examenele scrise se vor desfăşura începând din 25 iunie, conform calendarului anunţat de Ministerul Educaţiei Naţionale. Prima sesiune a examenului naţional de Bacalaureat 2018 începe luni, 12 februarie, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A). Proba va continua în data de 13 februarie şi va fi urmată de evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (14 – 15 februarie). În zilele de 16, 19 şi 20 februarie este programată evaluarea competenţelor digitale (proba D), iar în perioada 21-22 februarie se va desfăşura evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C). Prima probă scrisă - Limba si literatura română - Ea) - va avea loc luni, 25 iunie. Proba la Limba si literatura maternă - Eb) este programată marţi, 26 iunie, iar proba Ec) – proba obligatorie a profilului, miercuri, 27 iunie. Ultima probă scrisă - la alegere a profilului şi specializării - proba Ed) – se va desfăşura vineri, 28 iunie. Afişarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie (până la ora 12:00) şi este urmată de depunerea contestaţiilor (orele 12:00 - 16:00). Între 5 şi 8 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 9 iulie.

Evaluările naţionale la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a se vor desfăşura în intervalul 7 - 24 mai.

Comentarii

loading...