Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Arhivă

Avocatul Poporului cere să se acorde asistență psihologică pentru personalul medical

Avocatul Poporului, Renate Weber, i-a solicitat ministrului Nelu Tătaru să se acorde asistenţă psihologică pentru personalul medical şi auxiliar, în contextul pandemiei de coronavirus.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

14.04.2020 - 20:54

Instituția Avocatul Poporului a adresat o solicitare către ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, în care cere să se acorde asistenţă psihologică pentru personalul medical şi auxiliar, în contextul pandemiei de coronavirus.

În textul acestui document se arată că, în rândurile personalului medical, problemele cele mai importante "par problemele somatice, dar în aceeaşi măsură şi problemele psiho-emoţionale", care "pot genera stări de incapacitate profesională pe diferite perioade sau, mai grav, ireversibile".

Avocatul Poporului consideră că "stabilirea unor obiective adecvate pentru intervenţia în criza psihologică, generată de acţiunea unor evenimente cu potenţial traumatic, în situaţii de urgenţă, trebuie să se bazeze pe o formulare realistă a ceea ce înseamnă intervenţia în criză".

Comentarii