Foto: Arhivă

Avocatul Poporului cere reglementarea modului în care profesorii trebuie să predea online

Instituția Avocatul Poporului le cere miniştilor Educaţiei şi Sănătăţii să anunțe reglementări clare pentru procedura de predare online a profesorilor cu boli cronice şi a celor de peste 60 de ani.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 29.09.2020 - 19:16

Instituția Avocatul Poporului (AP) le cere miniştilor Educaţiei şi Sănătăţii, Monica Anisie şi Nelu Tătaru, să reglementeze procedura de predare online pe care să o urmeze profesorii cu boli cronice şi a celor de peste 60 de ani.

AP a prezentat această solicitare pe site-ul propriu.

Astfel, Instituția Avocatul Poporului cere să se reglementeze dacă unitatea de învăţământ este obligată să angajeze sau să continue derularea raporturilor de muncă cu un cadru didactic care a prezentat adeverinţa de la medicul curant, având în vedere particularităţile desfăşurării activităţii de telemuncă. Mai se cere să se stabilească ce documente trebuie să prezinte o persoană de peste 60 de ani pentru a se putea încadra în vederea predării online sau dacă acest drept se acordă tuturor cadrelor didactice care au peste 60 de ani, fără nicio discriminare.

AP mai solicită să se reglementeze cine asigură echipamentele, logistica şi resursa umană necesare pentru cadrul didactic care predă online, în vederea desfăşurării în condiţii corespunzătoare a orelor online.

Comentarii