Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Avertizare CJSU: Cota apelor Dunării în Portul Giurgiu se apropie vertiginos de limita de inundații

Fluviul Dunărea este în creştere în secţiunea Port Giurgiu, cota apelor atingând 637 de centimetri, cu trei centimetri sub cota de inundaţie de 640 de centimetri, informează Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Giurgiu.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Actualizat: 25.03.2018 - 17:30

"Nivelul apelor Dunării duminică în portul Giurgiu se situează la 637 de centimetri, cu 67 de centimetri peste cota de atenţie de 570 de centimetri şi cu trei centimetri sub cota de inundaţii de 640 de centimetri şi un debit de 12.490 metri cubi pe secundă. Ca urmare a creşterii debitului fluviului Dunărea, în zona dig-mal de pe raza judeţului Giurgiu a fost inundată o suprafaţă de aproximativ 2.900 de hectare de pădure în zona inundabilă", se arată într-un comunicat de presă al CJSU Giurgiu emis duminică.

Prin ordin al prefectului judeţului Giurgiu, Nina Carmen Crişu, municipiul Giurgiu şi comunele Găujani, Vedea, Malu, Slobozia, Oinacu, Gostinu, Băneasa, Prundu şi Greaca au intrat în dispozitivul de apărare cu monitorizarea permanentă şi verificarea stării digurilor.

Judeţul Giurgiu se află până în data de 31 martie sub cod portocaliu pe Dunăre, sector aval Gruia - amonte Giurgiu, pentru creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie, potrivit AGERPRES.

Comentarii

loading...