Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Avertisment MAE pentru românii plecați în străinătate. Trei țări prezintă pericole

Toți românii care urmează să viziteze Turcia, Germania și Ucraina sunt avertizați să țină cont de condițiile meteo periculoase.

Rl online 0 comentarii

17.01.2018 - 21:27

MAE avertizează că în Istanbul, în perioada 17-19 ianuarie, vor fi furtuni cu intensificări ale vântului care pot pune în pericol populaţia, în Germania va fi cod galben şi portocaliu de fenomene meteo severe, iar în Ucraina va fi vânt puternic, viscol şi căderi masive de zăpadă.

„În conformitate cu datele emise de Centrul de Coordonare în cazul Dezastrelor din Istanbul, în perioada 17-19 ianuarie 2018 vor fi furtuni cu intensificări considerabile ale vântului, cu intensităţi ce pot pune în pericol populaţia (posibile dislocări ale acoperişurilor, căderi de copaci) şi pot afecta transportul aerian, terestru şi maritim, precum şi transportul în comun. Compania de transport maritim IDO a anunţat anularea unor curse de ferryboat şi autobuz marin pe Bosfor şi Marea Marmara”, potrivit MAE.

De asemenea, în Germania, în conformitate cu datele transmise de autorităţile locale, în perioada 17-18 ianuarie 2018, se vor manifesta unele fenomene meteorologice severe, sub formă de zăpadă, ploaie şi grindină, urmate de formarea de polei pe elementele de infrastructură rutieră şi pietonală. De asemenea, vor fi furtuni cu vânt foarte puternic, ajungând până la o viteză de 100 km/h.

Totodată, în Ucraina, în 17-18 ianuarie, vor fi căderi masive de zăpadă, vânt puternic şi carosabil alunecos. Regiunile Chernihiv, Sumy, Cerkasî, Poltava, Kirovograd, Odessa, Mykolaiv şi Transcarpatia se vor confrunta cu condiţii meteorologice severe, vânt puternic de 15-20 m/s, viscol şi căderi de zăpadă de până la 40 cm, iar în Kiev stratul de zăpadă poate să ajungă până la 20 cm. De asemenea, în regiunile Dnipropetrovsk, Zaporojie şi Herson, sunt aşteptate ploi torenţiale lapoviţă şi rafale de vânt puternic cu viteze de 25-28 m/s şi este posibil ca circulaţia autovehiculelor pe unele şosele să fie îngreunată caurmare a depunerii stratului gros de zăpadă şi gheaţă, precizează MAE.

Comentarii

loading...