21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSocialAvantajele și dezavantajele de a locui într-o suburbie

Avantajele și dezavantajele de a locui într-o suburbie

Claxoanele la ore mici, traficul de pe marile bulevarde care nu numai că poluează, dar te face să pierzi ore bune în mijloacele de transport, mai ales la orele de vârf, aglomerația din magazine sau gălăgia care nu contenește până târziu, toate acestea te pot determina să fugi cât mai departe de agitație și să îți alegi o locuință la marginea orașului, într-o suburbie. Ca în oricare altă situație, există avantaje și dezavantaje, pe care le vom aminti mai jos. În cazul în care vrei să știi dacă mutarea la periferie s-ar potrivi cu nevoile tale, inspiră-te din ideile strânse mai jos.

AVANTAJE

Prețurile

Desigur, chiria într-un apartament sau o casă dintr-o suburbie este cu mult mai mică decât dacă ai alege să locuiești cât mai aproape de centru. Astfel, îți poți permite să redirecționezi acei bani pe care i-ai da pentru diferența de preț către un fond de economii, unul de vacanță sau pentru activitățile tale preferate din timpul liber. Fiind mai relaxat din acest punct de vedere, te vei bucura mai mult de tot ce te înconjoară și nu vei mai pierde zâmbetul de pe buze.

Liniștea

Departe de aglomerație, o suburbie mai are să-ți ofere și mai multă liniște. Traficul este mult mai redus decât în cazul în care ai locui în inima unui oraș. De aceea, serile vor fi mai liniștite, somnul tău mult mai profund și energia ta una cu mult mai ridicată. Te poți bucura de momente de mediație mult mai dese, ceea ce te va face să îți începi fiecare zi într-un mod pozitiv.

Spațiul pe care îl ai la dispoziție

Presupunând că ai alege să locuiești într-o casă din suburbie, vei avea la dispoziție nu numai un spațiu mai mare la interior, ci și o curte sau o grădină numai a ta. Diminețile de vară pot începe cu o cafea băută în picioarele goale pe iarba crudă, iar serile de weekend se pot încheia cu petreceri alături de prieteni în aer liber. Fiind mai aproape de natură, te vei simți mereu încărcat de energie și vei scăpa de stres.

DEZAVANTAJE

Distanța și timpul până în centru

Din nefericire, începem lista de dezavantaje cu, probabil, cele mai mari dintre ele. Presupunând că accesul în oraș îl vei face pe șoseaua de centură, pregătește-te să pierzi o grămadă de timp așteptând să se elibereze traficul, atât dimineața, când toată lumea se îndreaptă către serviciu, cât și seara, când toți se întorc acasă. Vei avea cel puțin două ore pierdute în trafic pe zi, ceea ce ar putea fi un inconvenient destul de mare mai ales dacă ai un program încărcat.

Mai puține zone de interes

Fiind departe de oraș, nu vei pierde doar timpul, ci și distracția. Înainte să te muți într-o suburbie, trebuie să-ți iei la revedere de la ieșiri târzii cu prietenii ori colegii, la farmacii deschise non stop, la magazine care se închid după ora 21.00 sau la transportul cu taxiul. Desigur, poți lua oricând mașina până în oraș, însă fii pregătit să te distrezi mai puțin decât o vor face camarazii tăi de petrecere.

Infrastructura

De obicei, atenția pentru investițiile în infrastructură, atât cea a șoselelor, cât și cea a trotuarelor sau a rețelelor de cablu va fi direcționată către orașul aflat în imediata vecinătate, nicidecum asupra suburbiei unde te-ai gândit să te muți. Așa că așteaptă-te la gropi adânci ignorate de drumari, la ierni grele, cu zăpada curățată conștiincios până la intrarea în localitate și la lipsa trotuarelor.

Pune în balanță posibilele situații în care ai putea să te regăsești dacă alegi să te muți departe de agitația orașului și decide care este cea mai bună variantă în care tu și familia ta v-ați simți cel mai confortabil.

Cele mai citite

Șoc în România. Un primar a fost găsit spânzurat!

O tragedie a lovit comunitatea din comuna Vințu de Jos! Primarul Petru Ioan Barbu a fost găsit spânzurat într-o anexă a propriei sale locuințe....

În această săptămână aflăm finalistele Cupei României. Avancronica celor două partide

În această săptămână sunt programate cele două meciuri din semifinalele Cupei României. Pentru un loc în ultimul act al competiției Corvinul Hunedoara se va...

Echipamente agricole esențiale pentru o fermă

Echipamentele agricole sunt indispensabile pentru o activitate prosperă. Acestea sunt necesare pentru optimizarea proceselor, precum și pentru obținerea unor producții de calitate, indiferent că...
Ultima oră
Pe aceeași temă