Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Autorităţile promit cinci spitale noi în București

Autorităţile locale din Bucureşti s-au întrecut în anunţuri în privința construcţiei de spitale, astfel încât pe harta unităţilor spitaliceşti din Bucureşti s-au adăugat patru spitale noi pe hârtie. Şi SRI vrea să construiască o unitate medicală.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 03.03.2018 - 09:30

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a făcut recent un pact politic în cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) în ceea ce priveşte terenul pentru construirea Spitalului Metropolitan, reuşind să obţină un vot favorabil din partea consilierilor PNL. În schimbul votului, primarul general a promis că PMB va construi alte două spitale, la cererea PNL, în sectoarele 3 şi 6 din Capitală, scrie Mediafax.

Astfel, pe lângă Spitalul Metropolitan, a cărui investiţie va fi de 300 de milioane de euro, bani de la buget, şi care ar urma să fie construit în nordul Capitalei, în Pipera, Municipalitatea vrea să construiască alte două spitale, în sectoarele 3 şi 6.

Planurile pentru acestea două sunt însă într-o fază incipientă, nefiind stabilite nici măcar locurile unde vor fi ridicate.

Pe lângă spitalul pe care Municipalitatea ar putea să-l construiască în sectorul 6, pe harta din vestul Bucureştiul va mai fi ridicată o unitate medicală, respectiv Spitalul SRI. Potrivit unei hotărâri a CGMB din 2015, SRI a primit, pentru construirea unui spital, un teren pe Bulevardul Vasile Milea din sectorul 6.

De asemenea, şi primăria sectorului 1 are în plan construirea unui spital în nordul-vestul Capitalei, mai exact pe Şoseaua Bucureşti - Târgovişte. „Primăria Sectorului 1 va construi, pe un teren de 7,2 ha, situat pe Şoseaua Bucureşti-Târgovişte nr. 10, un spital de urgenţă de categoria 1A, care va beneficia de toate specialităţile medicale. Aici vor fi relocate Spitalul de Urgenţă Floreasca, Spitalul de Arsuri şi Institutul Naţional pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului”, mai precizează reprezentanţii primăriei sectorului 1 din Capitală. Deocamdată, proiectul este în stadiu de prefezabilitate.

Comentarii

loading...