10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSocialAutorităţile promit cinci spitale noi în București

Autorităţile promit cinci spitale noi în București

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a făcut recent un pact politic în cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) în ceea ce priveşte terenul pentru construirea Spitalului Metropolitan, reuşind să obţină un vot favorabil din partea consilierilor PNL. În schimbul votului, primarul general a promis că PMB va construi alte două spitale, la cererea PNL, în sectoarele 3 şi 6 din Capitală, scrie Mediafax.

Astfel, pe lângă Spitalul Metropolitan, a cărui investiţie va fi de 300 de milioane de euro, bani de la buget, şi care ar urma să fie construit în nordul Capitalei, în Pipera, Municipalitatea vrea să construiască alte două spitale, în sectoarele 3 şi 6.

Planurile pentru acestea două sunt însă într-o fază incipientă, nefiind stabilite nici măcar locurile unde vor fi ridicate.

Pe lângă spitalul pe care Municipalitatea ar putea să-l construiască în sectorul 6, pe harta din vestul Bucureştiul va mai fi ridicată o unitate medicală, respectiv Spitalul SRI. Potrivit unei hotărâri a CGMB din 2015, SRI a primit, pentru construirea unui spital, un teren pe Bulevardul Vasile Milea din sectorul 6.

De asemenea, şi primăria sectorului 1 are în plan construirea unui spital în nordul-vestul Capitalei, mai exact pe Şoseaua Bucureşti – Târgovişte. „Primăria Sectorului 1 va construi, pe un teren de 7,2 ha, situat pe Şoseaua Bucureşti-Târgovişte nr. 10, un spital de urgenţă de categoria 1A, care va beneficia de toate specialităţile medicale. Aici vor fi relocate Spitalul de Urgenţă Floreasca, Spitalul de Arsuri şi Institutul Naţional pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului”, mai precizează reprezentanţii primăriei sectorului 1 din Capitală. Deocamdată, proiectul este în stadiu de prefezabilitate.

Cele mai citite

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă