Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Arhivă

Augustin Zegrean, fost președinte CCR: Iohannis să prelungească cu trei zile starea de urgență

Judecătorul Augustin Zegrean, fost președinte al CCR, a recomandat o soluție pentru depășirea impasului juridic creat de eventuala respingere, de către CCR, a intenției de instituire a stării de alertă.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 12.05.2020 - 00:21

Magistratul Augustin Zegrean a propus, luni seară, într-o intervenție telefonică la un post de televiziune, o soluție pentru care a recunoscut că ar putea fi antipatizat de "toți românii": aceea ca președintele Iohannis "să prelungească cu trei zile starea de urgență".

În acest interval de timp, care ar începe să curgă începând din ziua de vineri, 15 mai, Parlamentul ar avea timp să dezbată și să aprobe legea care permite starea de alertă (lege care n-ar putea fi contestată de CCR), președintele Iohannis ar avea timp să promulge legea, iar noul act normativ ar fi publicat în Monitorul Oficial.

Proiectul de lege care ar institui starea de alertă a fost avizat pozitiv, luni, de Guvernul Orban, urmând să fie discutat în Parlament și supus la vot în această săptămână. Ultima zi de valabilitare a stării de urgență este însă data de 14 mai 2020 - dacă șeful statului nu va accepta sugestia lui Augustin Zegrean și nu va prelungi starea de urgență câteva zile.

Fostul președinte al CCR a susținut că șeful statului "are dreptul s-o prelungească trei zile - are dreptul s-o prelungească și o lună, dacă vrea".

Comentarii