Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Au început lucrările de punere în siguranţă a Cazinoului de la Constanța

Lucrările de punere în siguranţă a Cazinoului din Constanţa au început, luni dimineaţă, urmând să fie încheiate până pe data de 14 noiembrie. Astfel, în următoarele săptămâni, vor fi schimbate geamurile sparte sau crăpate și vor fi curăţate jgheaburile.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 22.10.2018 - 13:02

Adriana Deoanca, inspector în cadrul Primăriei Constanţa, a declarat pentru News.ro, că luni dimineaţă au început lucrările de punere în siguranţă a Cazinoului. Echipele de muncitori au montat mai întâi un gard pentru a delimita astfel un perimetru de siguranţă în jurul monumentului, iar apoi vor efectua mai multe lucrări, care se vor desfăşura în paralel.

“Vor fi efectuate reparaţii provizorii la învelitoare cu materiale similare cu cele existente, la şarpantă, prinderea chepengurilor de pe acoperiş. De asemenea, vor avea loc lucrări de hidroizolaţii la terase, curăţarea şi reabilitarea burlanelor şi a jgeaburilor, candelabrele vor fi desfăcute şi depozitate în siguranţă, iar geamurile sparte sau crăpate, vor fi securizate. Echipele de muncitori încearcă păstrarea tâmplăriei metalice iniţiale, iar materialele folosite pentru înlocuirea geamurilor vor fi unele translucide pentru a permite pătrunderea luminii naturale în interior. Totodată, ornamentele atât cele din interior, cât şi cele din exterior vor fi protejate cu plase speciale astfel încât să evităm să se mai desprindă de pe faţade. Lucrările vor fi efectuate în paralel”, a afirmat Adriana Deoanca.

Acestea urmează să fie finalizate până pe data de 14 noiembrie, de Ziua Dobrogei.

Primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, a anunţat săptămâna trecută, într-o conferinţă de presă, că aceste lucrări vor fi realizate în baza unui parteneriat încheiat între municipiu şi o companie, iar primăria nu va cheltui vreun ban pentru acestea.

Edilul mai afirmase că, în prezent, Compania Naţională de Investiţii este în procedură de actualizare a documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie pentru Cazinou, după care urmează lansarea unei noi licitaţii pentru reabilitarea monumentului.

Cazinoul a trecut în urmă cu aproape patru ani de la municipalitate la Compania Naţională de Investiţii pentru a fi restaurat, iar de atunci şi până în prezent cele trei licitaţii organizate au fost contestate, fiind în cele din urmă anulate.

Cazinoul a intrat în acest an pe lista celor mai periclitate şapte situri din Europa.

Comentarii

loading...