Foto: Arhivă

Au fost găsiți 40 de cetățeni străini care stăteau ilegal în România

Un număr de 40 de cetăţeni străini au fost depistaţi că stăteau ilegal în România, a anunțat Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI).

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 25.05.2020 - 00:55

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI) au desfăşurat, în ultima săptămână, la nivel naţional, mai multe acţiuni de informare, prevenire şi combatere a migraţiei ilegale şi a muncii nedeclarate pe teritoriul României.

"În urma acţiunilor întreprinse, la nivel naţional, au fost depistaţi 40 de cetăţeni străini în şedere ilegală. Au fost emise 40 de decizii de returnare în vederea îndepărtării de pe teritoriul României, 10 persoane fiind îndepărtate sub escortă până la frontiera de stat", a anunțat un comunicat transmis de IGI.

Pe de altă parte, poliţiştii de la IGI au primit, în ultima săptămână, peste 200 de solicitări de avize pentru angajarea în muncă a străinilor, cele mai multe pentru lucrători permanenţi şi detaşaţi.

Pentru nerespectarea prevederilor privind angajarea în muncă, trei societăţi au fost sancţionate contravenţional cu amendă.

Comentarii