30 C
București
luni, 8 august 2022
AcasăSocialEvenimentAu fost descoperite schelete în Palatul Boukoleon din Istanbul

Au fost descoperite schelete în Palatul Boukoleon din Istanbul

Arheologii din Turcia au descoperit șapte schelete în timp ce restaurau Palatul Boukoleon. Este una dintre cele mai vechi structuri din Istanbul care datează din epoca bizantină, scrie Agerpres.

„Este o uriaşă enigmă arheologică”, a scris pe Twitter Mahir Polat, secretar general adjunct al Primăriei din Istanbul.

Potrivit lui Mahir Polat, rămăşiţele indică o moarte subită produsă în palat cu mii de ani în urmă, iar zona în care au fost găsite osemintele pare să fi fost o posibilă temniţă.

„În centrul Istanbulului, o moştenire istorică abandonată este scoasă la lumină cu tot misterul său”, a scris pe Twitter Murat Kantekin, un consultant al primarului Istanbulului, Ekrem Imamoglu, referindu-se la această descoperire.

„Puzzle-ul Boukoleon devine din ce în ce mai interesant prin complexitatea sa”, a declarat Merve Gedik, managerul Proiectelor de Patrimoniu Cultural din Istanbul.

La începutul acestui an, Departamentul de Conservare a Bunurilor Culturale din Istanbul a lansat un proiect privind restaurarea arheologică a acestui palat vechi de 1.600 de ani, puternic avariat.

Ca parte a planului de restaurare, echipele au efectuat săpături arheologice pentru a descoperi câteva noi structuri ale palatului aflate sub pământ. În septembrie, echipele de arheologi au descoperit o fântână antică.

Palatul Boukoleon este una dintre cele mai vechi clădiri din Instanbul care au fost locuite de împăraţi bizantini.

La finalizarea proiectului de restaurare, palatul şi zona înconjurătoare vor fi transformate într-un muzeu în aer liber şi un obiectiv turistic.

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
00:01:02

Al doilea rezervor de combustibil erupe ca o minge de foc în Cuba

O explozie a avut loc duminică (7 august) la un al doilea rezervor de combustibil din principala unitate de stocare a petrolului din Cuba,...
00:01:07

Tot mai mulți ucraineni fug din orașul Kramatorsk în Germania

Zeci de ucraineni au părăsit luni (8 august) orașul estic Kramatorsk, aflat la doar 12 mile de linia frontului cu Rusia, fugind de conflict...
00:01:19

VIDEO – Turiștii asistă la erupția vulcanului din Islanda: „Este ireal!”

Turiștii s-au adunat sâmbătă (6 august) în apropierea vulcanului Fagradalsfjall din Islanda pentru a vedea cum acesta scuipă lavă și jeturi de rocă topită. O...
Ultima oră
Pe aceeași temă