15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSocialAtac asupra a doi polițiști din Dolj - unul a fost muşcat...

Atac asupra a doi polițiști din Dolj – unul a fost muşcat de mână, altul atacat cu o foarfecă

În noaptea de vineri spre sâmbătă, un apel la 112 anunţa că un bărbat din Işalniţa care a devenit agresiv îşi ameninţa familia cu moartea. Echipajul de poliţie care a ajuns la faţa locului, format din doi agenţi, a încercat să îl imobilizeze pe bărbat numai că acesta a făcut rost de o foarfecă cu care a încercat să îl înjunghie pe unul din agenţi. Colegul său a vrut să îl apere, dar a fost muşcat de braţ.

Individul agresiv a fost imobilizat în cele din urmă şi internat la un spital de Psihiatrie din Craiova până la finalizarea anchetei. Bărbatul de 28 de ani fusese eliberat în cursul săptămânii trecute, după ce a ispăşit o pedeapsă de 4 ani de închisoare pentru furt.

„Am înţeles că au venit doi poliţişti şi cu salvarea cu care l-au dus pentru că era agitat, foarte agitat şi ieri când m-am dus cu sora mea, ne-au zis că e liniştit, doarme pentru că e sub tratament”, spune rudă a bărbatului agresiv.

Sindicalştii din poliţie spun că oamenii legii sunt frecvent foarte expuşi.

„De un an de zile doamna ministru ne minte că o să ne întărească autoritatea, că o să schimbe uzul de armă, că o să mărească pedepsele pentru ultraj şi nu se întâmplă nimic”, a afirmat Elvis Măceşanu, preşedinte Sindicatul Poliţiştilor Dolj.

Cazul este acum în atenţia procurorilor.

„Conducerea IPJ a informat Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, unitate competentă pentru cercetarea infracţiunii de ultraj”, a declarat Mihaela Gîrd, purtător de cuvânt IPJ Dolj.

Anul trecut, în România, au fost înregistrare aproximativ 300 de cazuri de ultraj.

Cele mai citite

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Legea pentru prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă, promulgată de Klaus Iohannis

Legea iniţiată de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) pentru ratificarea Convenţiei privind prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă a...

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă