Astăzi se inaugurează sistemul de fântâni urbane din București, cel mai modern din Europa

După patru luni de lucrări de reamenajare, fântânile din Piața Unirii vor fi repornite în data de 20 septembrie, în cadrul unui show spectaculos.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 20.09.2018 - 09:32

Primăria Capitalei și Apa Nova inaugurează, astăzi, sistemul de fântâni urbane din centrul Bucureștiului, menit să devină un nou simbol al secolului 21.

Sistemul de fântâni urbane din București este, în acest moment, cel mai modern din Europa. Punerea în funcțiune va fi marcată printr-o reprezentație a Orchestrei Simfonice București și printr-un spectacol multimedia care vor începe la ora 20. Accesul publicului este gratuit.

Lucrările de reconstrucție a fântânilor din centrul Bucureștiului au durat patru luni și au necesitat o investiție de 7 milioane de euro, proveniți din fondurile proprii ale Apa Nova.

Fântânile din Capitală sunt acum dotate cu echipamente de ultimă generație, destinate să ofere noi perspective atât asupra apei, cât și asupra orașului.

Spectacolul fântânilor este gândit să poarte vizitatorii într-o călătorie prin șapte lumi – lumea apei, a focului, a pământului, a aerului, lumea vegetală și lumea Centenarului, toate fiind prefațate de lumea astrală. După modernizare, cele 17 fântâni de la Piața Unirii devin un punct de atracție pentru locuitorii și pentru vizitatorii Capitalei. Toate echipamentele au fost instalate în bazinele deja existente, iar facelift-ul oferit fântânilor valorifică numeroase elemente clasice.

Elementul sculptural central a fost păstrat și integrat în totalitate în noul design. Fântâna centrală din Piața Unirii are integrate patru „ecrane de apă“ orientate spre cele patru puncte cardinale, menite să creeze o platformă multimedia imensă pentru videoclipuri și pentru proiecții laser. Dispunerea ecranelor de apă va oferi un efect tridimensional unic în Europa.

Sistemul monitorizat digital va permite controlul oricărei unități individuale din întregul complex de 44 de fântâni independente, acestea fiind dispuse pe un traseu de 1,4 kilometri lungime, de la Piața Alba Iulia până în Piața Constituției.

„Apa ta. Responsabilitatea noastră este sloganul  companiei Apa Nova și suntem mândri că am reușit să implementăm cu responsabilitate acest proiect de marcă. Fântânile din Piața Unirii sunt un simbol al orașului la care noi ne raportăm, iar pentru Apa Nova este o onoare să își pună amprenta asupra unuia dintre cele mai ambițioase proiecte de dezvoltare urbană din ultimii ani“, a declarat Mădălin Mihailovici, director general Apa Nova.

Programul evenimentului de lansare implică restricții de circulație în zona Pieței Unirii și a parcului Unirii, joi seară, între orele 18:00 – 23:00.

Comentarii