Armand vrea ca strada unde se află Ambasada Belarusului să se numească Roman Protasevich

Primarul sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat că susține schimbarea numelui străzii pe care se află Ambasada Republicii Belarus în Roman Protasevich, numele tânărului jurnalist arestat după deturnarea avionului de către Alexander Lukașenko.

Share

Romania libera 0 comentarii

26.05.2021 - 19:41

Ideea fusese propusă de profesorul Andrei Oișteanu.

„Susţin propunerea domnului profesor Andrei Oișteanu de a schimba numele străzii din Sectorul 1 pe care se află Ambasada Republicii Belarus. În acest sens, voi înainta către Primăria Capitalei următoarea propunere: strada Tuberozelor din Sectorul 1 să se numească Str. Roman Protasevich - numele jurnalistului disident. Trăim într-un stat european și acest act de terorism al președintelui Aleksandr Lukașenko de a deturna un zbor comercial între două state membre UE & NATO nu poate rămâne nepedepsit”, a spus Clotilde Armand.

„Toată corespondenţa ambasadei ar veni în şi ar pleca din strada cu numele jurnalistului disident. De asemenea, diplomaţii ar avea numele lui Roman Protasevich imprimat pe cărţile lor de vizită,” a explicat Andrei Oișteanu.

Protasevich și prietena lui au fost arestați duminică, după ce avionul civil în care se aflau și care traversa spațiul aerian al Belarusului a fost deturnat. 

Comentarii