20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSocialArad: Lacul cu plajă şi nisip fin atrage peste 100.000 de turişti...

Arad: Lacul cu plajă şi nisip fin atrage peste 100.000 de turişti în fiecare an

Câteva sute de turişti sunt aşteptaţi, în minivacanţa de 1 Mai, în judeţul Arad, la Lacul Ghioroc, supranumit şi “Litoralul Vestului”. Lacul are o suprafaţă de aproximativ zece hectare, o plajă cu nisip fin şi se găseşte la poalele Munţilor Zarandului, într-o zonă de confluenţă a câmpiei cu dealul. Datorită aspectului exotic, Lacul Ghioroc atrage tot mai mulţi turişti în fiecare an.

Potrivit primarului comunei Ghioroc, Corneliu Popi-Morodan, anul trecut, numărul vizitatorilor a depăşit 100.000, iar în acest an sunt aşteptaţi între 120.000 şi 130.000 de turişti. Înainte de deschiderea sezonului estival 2018, reprezentanţii primăriei au făcut numeroase investiţii.

“Plaja Ghioroc a fost deschisă în 28 aprilie, turiştii fiind aşteptaţi până în data de 15 septembrie. Toate cele şapte terase sunt deschise în minivacanţa de 1 Mai, am întins nisipul pe plajă, l-am nivelat, am refăcut o mare parte din umbreluţe, aşteptăm câteva sute de turişti în aceste zile. Chiar şi săptămâna trecută au fost turişti la Lacul Ghioroc, care au făcut şi baie, deşi apa nu este suficient de caldă, nu poate să aibă mai mult de zece grade acum, dar cei rezistenţi îşi încearcă norocul. Important este că sunt zone verzi unde se poate campa, terasele sunt deschise, unde turiştii pot să şi ia masa, parcarea este funcţională”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Corneliu Popi-Morodan.

Anul trecut, pe plaja au fost plantaţi 40 de palmieri, iar în acest an, Primăria Ghioroc a mai cumpărat încă 20. Pomii se află într-o zonă specială, inspirată din staţiunea Mamaia, în care vizitatorii se pot fotografia cu un panou mare pe care scrie “Plaja Ghioroc”, iar în spate se vede lacul.

Primăria Ghioroc vrea să realizeze un camping pe plaja lacului, în care să poată fi cazate 52 de persoane, iar lucrările sunt în toi. De asemenea, la data de 1 iunie este preconizat că va fi funcţional toboganul cu apă.

“Lucrările de construcţie a campingului se vor desfăşura şi în luna mai, dar nu vor afecta activitatea pe plajă. Preconizăm finalizarea/deschiderea campingului între 1 şi 15 iunie. Acolo vor fi 52 de locuri, dar noi vrem, în primă fază, să terminăm şapte căsuţe, în care se află 14 apartamente, două paturi în fiecare apartament. Mai avem de construit toaletele şi duşurile. În ceea ce priveşte tarifele, cel mai probabil un apartament va putea fi închiriat cu 100 de lei pe noapte. Căsuţele se află la zece metri de lac, chiar pe plajă. Oricum, turiştii au soluţii de dormit, sunt două pensiuni în zonă cu 49 de locuri”, a afirmat primarul comunei Ghioroc.

Corneliu Popi-Morodan este de părere că turiştii sunt atraşi la Ghioroc de plaja şi apa frumoasă, dar şi de un festival care se organizează în fiecare vară – Ghioroc Summer Fest.

“Anul trecut, în întreg sezonul estival, au fost peste 100.000 de turişti. Cred că anul trecut am avut o creştere de 25%, dacă tot aşa merge, dar ritmul este mai alert decât cel de anul trecut, o să ajungem până la 120.000 – 130.000 de vizitatori în acest an. Pe turişti îi atrage la Ghioroc festivalul pe care-l organizăm, dar nu numai, ei vin şi în restul anului pentru apa frumoasă, plaja frumoasă, terasele de acolo, atmosfera. Este frumos, pur şi simplu. Noi încercăm să facem cât mai frumos totul la Lacul Ghioroc. Anul trecut şi anul acesta am investit două milioane de lei”, a mai precizat primarul comunei Ghioroc.

Ghioroc Summer Fest va începe în data de 1 iulie şi se va închide în data de 1 septembrie, iar în cadrul festivalului vor fi organizate concursuri şi petreceri tematice, iar dj din ţară şi din străinătate vor mixa.

Sezonul estival se închide pe plaja Ghioroc în data de 15 septembrie. Lacul Ghioroc se află la o distanţă de aproximativ 25 de kilometri de oraşul Arad.

Cele mai citite

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Welkins: Excelență în siguranță și inovație pentru clădiri

În lumea modernă, unde siguranța, accesibilitatea și iluminarea sunt priorități esențiale, compania Welkins Fire Protection Solutions SRL se remarcă ca un lider în furnizarea...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă