7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSocialAproape un milion de pensionari sunt ajutați cu indemnizații sociale

Aproape un milion de pensionari sunt ajutați cu indemnizații sociale

Numărul total al beneficiarilor indemnizaţiei sociale pentru pensionari a fost de 952.528 de persoane în luna iulie 2020, indică date centralizate la nivelul Casei Naţională de Pensii Publice (CNPP).

Din totalul beneficiarilor de indemnizaţie socială înregistraţi în luna iulie, 800.671 erau pensionari proveniți din sistemul public iar alte 151.857 de persoane erau pensionari proveniţi din fostul sistem de pensii al agricultorilor.

În acest moment, în România, pensia socială minimă garantată de stat este în valoare de 704 lei. Din această sumă, o parte poate fi suportată de stat. Astfel, în cazul pensionarilor care au lucrat în sistemul public, valoarea medie a indemnizaţiei sociale suportate de la bugetul de stat a fost de 261 de lei în luna iulie 2020.

Acum o lună, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, declara că bătrânii de peste 75 de ani care trăiesc din pensia socială minimă garantată în valoare de 704 lei urmează să primească, în plus, bonuri de masă.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Facturi mai mici la gaze și electricitatea de la 1 aprilie. Ministrul energiei anunță noi scheme de plafonare

Ministerul Energiei se pregăteşte săptămâna aceasta de o optimizare a schemei de compensare/plafonare prin care facturile la energie şi gaze s-ar mai putea ieftini,...

Coliban, tun la final de mandat. Primăria Brașov, disperată să dea peste un mil. euro pe un imobil în litigiu

Primarul municipiului Brașov, Allen Coliban (USR), se grăbește să încheie o afacere imobiliară profitabilă pentru controversata femeie de afaceri Carmen Palade, ale căror firme...

Seară istorică pentru Georgia! Gruzinii s-au calificat pentru prima dată la un Campionat European

Naţionala de fotbal a Georgiei s-a calificat în premieră la un turneu final al unui Campionat European, după ce a câștigat la loviturile de...
Ultima oră
Pe aceeași temă