Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Aproape două tone de zăpadă topite în București

Primăria Municipiului Bucureşti anunţă că, în ultimele două zile, a topit peste 1.800 de tone de zăpadă, iar Piaţa Victoriei a fost eliberată de depozitele de omăt, urmând să fie golită şi Piaţa Constituţiei. Peste 600 de persoane fără adăpost sunt cazate în centrele sociale.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 02.03.2018 - 17:05

"Operatorii de deszăpezire au continuat acţiunile de încărcare şi transport a zăpezii şi în această noapte, către punctele unde au fost instalate utilajele de topit zăpadă, respectiv în Piaţa Constituţiei, Piaţa Victoriei, la Parcul Carol şi pe bd. Timişoara. Acţiunile de încărcare, transport, topire în instalaţii sau depozitare a zăpezii vor continua şi nopţile următoare, până în momentul în care toate marile intersecţii vor fi degajate de zăpadă, iar traficul se va desfăşura în condiţii de siguranţă. Au fost activate punctele fixe pentru utilajele care vor împrăştia material antiderapant", reiese dintr-un comunicat de presă transmis de Primăria Capitalei.

Potrivit PMB, pe parcursul zilei de vineri, operatorii de salubrizare vor continua acţiunea de dislocare a zăpezii, acolo unde traficul este îngreunat din această cauză şi vor interveni pentru îndepărtarea zăpezii de la gurile de scurgere şi rigole, în aşa fel încât să fie preîntâmpinate eventuale acumulări de apă.

De asemenea, se vor continua intervenţiile pentru curăţarea trotuarelor aferente malurilor Dâmboviţei cu 20 de freze de zăpadă.

"Conform programului de deszăpezire al Municipiului Bucureşti, operatorii de salubritate au continuat să intervină noaptea trecută, atât pe principalele artere de circulaţie, cât şi pe arterele secundare prin împrăştiere de material antiderapant. S-a acţionat cu precădere în zona rampelor, pantelor, podurilor, staţiilor RATB şi în zona trecerilor pentru pietoni", mai reiese din comunicatul Municipalităţii.

În noaptea dintre joi şi vineri, în adăposturile Capitalei au ajuns peste 600 de oameni ai străzii.

"Având în vedere temperaturile scăzute înregistrate şi noaptea trecută în Capitală, s-au continuat acţiunile de identificare a persoanelor fără adăpost, expuse temperaturilor scăzute. În acelaşi timp, echipele mobile ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti au monitorizat cele 18 persoane aflate în stradă care refuză adăpostirea. Pe parcursul nopţii trecute, în centrele Municipalităţii au fost cazate 612 persoane fără adăpost după cum urmează: 537 în adăpostul din Theodor Pallady, 34 de persoane în adăpostul din Berceni şi 41 de persoane în Centrul de Tranzit din Şoseaua Viilor", se mai arată în comunicatul instituţiei.

Pentru că este posibil ca în zilele următoare să apară poleiul, utilaje vor împrăştia material derapant.

Comentarii

loading...