11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSocialAproape două tone de zăpadă topite în București

Aproape două tone de zăpadă topite în București

“Operatorii de deszăpezire au continuat acţiunile de încărcare şi transport a zăpezii şi în această noapte, către punctele unde au fost instalate utilajele de topit zăpadă, respectiv în Piaţa Constituţiei, Piaţa Victoriei, la Parcul Carol şi pe bd. Timişoara. Acţiunile de încărcare, transport, topire în instalaţii sau depozitare a zăpezii vor continua şi nopţile următoare, până în momentul în care toate marile intersecţii vor fi degajate de zăpadă, iar traficul se va desfăşura în condiţii de siguranţă. Au fost activate punctele fixe pentru utilajele care vor împrăştia material antiderapant”, reiese dintr-un comunicat de presă transmis de Primăria Capitalei.

Potrivit PMB, pe parcursul zilei de vineri, operatorii de salubrizare vor continua acţiunea de dislocare a zăpezii, acolo unde traficul este îngreunat din această cauză şi vor interveni pentru îndepărtarea zăpezii de la gurile de scurgere şi rigole, în aşa fel încât să fie preîntâmpinate eventuale acumulări de apă.

De asemenea, se vor continua intervenţiile pentru curăţarea trotuarelor aferente malurilor Dâmboviţei cu 20 de freze de zăpadă.

“Conform programului de deszăpezire al Municipiului Bucureşti, operatorii de salubritate au continuat să intervină noaptea trecută, atât pe principalele artere de circulaţie, cât şi pe arterele secundare prin împrăştiere de material antiderapant. S-a acţionat cu precădere în zona rampelor, pantelor, podurilor, staţiilor RATB şi în zona trecerilor pentru pietoni”, mai reiese din comunicatul Municipalităţii.

În noaptea dintre joi şi vineri, în adăposturile Capitalei au ajuns peste 600 de oameni ai străzii.

“Având în vedere temperaturile scăzute înregistrate şi noaptea trecută în Capitală, s-au continuat acţiunile de identificare a persoanelor fără adăpost, expuse temperaturilor scăzute. În acelaşi timp, echipele mobile ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti au monitorizat cele 18 persoane aflate în stradă care refuză adăpostirea. Pe parcursul nopţii trecute, în centrele Municipalităţii au fost cazate 612 persoane fără adăpost după cum urmează: 537 în adăpostul din Theodor Pallady, 34 de persoane în adăpostul din Berceni şi 41 de persoane în Centrul de Tranzit din Şoseaua Viilor”, se mai arată în comunicatul instituţiei.

Pentru că este posibil ca în zilele următoare să apară poleiul, utilaje vor împrăştia material derapant.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă