8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSocialAproape 200 de noi cazuri de rujeolă înregistrate doar în ultima săptămână

Aproape 200 de noi cazuri de rujeolă înregistrate doar în ultima săptămână

Cele mai multe confirmări din ultimele zile, respectiv peste 150 de cazuri, au venit în judeţele Bacău, Buzău, Neamţ şi Galaţi, potrivit datelor Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), citate de News.ro.
Potrivit CNSCBT, în ultima săptămână s-au înregistrat 192 de noi cazuri de rujeolă, în 14 judeţe şi în municipiul Bucureşti.
Mai mult de un sfert dintre aceste cazuri, respectiv 53, s-au înregistrat în judeţul Bacău. Număr mare de îmbolnăviri s-a confirmat în ultima săptămână şi în judeţele Buzău (43), Neamţ (34) şi Galaţi (23). În restul judeţelor au fost mai puţin de zece cazuri confirmate.
Numărul total al îmbolnăvirilor de la debutul epidemiei în România a ajuns la 12.991, fiind înregistrate şi 52 de decese.
12.446 dintre cei care s-au îmbolnăvit de rujeolă erau complet nevaccinaţi, 2.669 fiind copii mai mici de un an şi 4.487 pacienţi cu vârste cuprinse între 1 şi 4 ani.

 

Cele mai citite

VIDEO. Cătălin Cîrstoiu: “Îmi pare rău că nu l-am ascultat pe Traian Băsescu”

Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun PSD - PNL la Primăria Capitalei, a vorbit, înt-o conferință de presă, despre expunerea publică ce i-a adus "mult rău"...

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...

Un fost jucător al Realului ar putea deveni antrenorul celor de la Bayern Munchen

Potrivit unui raport vineri al DPA, există mari șanse ca Zinedine Zidane să semneze cu Bayern Munchen pentru a prelua conducerea echipei începând din...
Ultima oră
Pe aceeași temă