24.4 C
București
duminică, 25 septembrie 2022
AcasăSocialAnunț IGPR: Nivelul criminalității are o tendință descrescătoate

Anunț IGPR: Nivelul criminalității are o tendință descrescătoate

„În privinţa volumului de muncă, acesta a fost în continuare foarte mare. Poliţiştii cu competenţe judiciare au desfăşurat activităţi în circa 1,6 milioane de dosare penale”, a spus Ioniţă.

El a precizat că la nivelul anului 2017 au fost înregistrate 740.000 de intervenţii la solicitările prin sistemul 112, 64.000 de acţiuni cu efective mărite, 240.000 de activităţi specifice în zona unităţilor de învăţământ şi 430 de proiecte şi campanii de prevenire.

„Vă asigur că în spatele fiecărei cifre stau multe ore de muncă şi efort din partea colegilor mei”, a precizat şeful IGPR.

El a adăugat că pe segmentul stradal criminalitatea este în scădere, iar numărul faptelor descoperite în flagrant a crescut cu 31%.

„Criminalitatea în segmentul rural a scăzut, înregistrându-se cel mai mic nivel din ultimii 10 ani. Criminalitatea gravă, comisă cu violenţă, se menţine la cote scăzute, de numai 0,1% din totalul infracţiunilor sesizate”, a mai spus Ioniţă.

El a arătat că, în domeniul combaterii infracţionalităţii organizate, structurile Poliţiei Române au desfăşurat, sub coordonarea DIICOT şi în cazurile proprii de urmărire penală, aproximativ 1.500 de acţiuni operative, dintre care peste 500 au fost de mare amploare.

„Principalul rezultat al activităţilor întreprinse de Poliţia Română împreună cu celelalte instituţii de aplicare a legii se regăseşte în creşterea încasărilor la bugetul de stat, aşa cum reiese din datele statistice existente la nivelul Ministerului Finanţelor Publice”, a mai declarat Ioniţă.

În privinţa combaterii corupţiei, contribuţia Poliţiei Române a constat în efectuarea de activităţi procedurale în 850 de dosare penale, dintre care 270 au fost declinate către Direcţia Naţională Anticorupţie.

„În domeniul asigurării resurselor umane, reducerea deficitului de personal de 20% rămâne o problemă de actualitate în acest an, însă cu sprijinul Ministerului Afacerilor Interne vom lua toate măsurile ce se impun”, a mai spus Ioniţă.

Pentru protecţia poliţiştilor şi pentru creşterea capacităţii de intervenţie au fost achiziţionate mijloace specifice în valoare de peste 7 milioane de lei, din care aproape 4 milioane din fonduri externe nerambursabile.

„Au fost deja alocate 9,5 milioane de lei pentru achiziţionarea de căşti de protecţie, veste şi maieuri anti-înjunghiere şi anti-glonţ, iar 9 milioane de lei au fost distribuite unităţilor teritoriale pentru reparaţia şi igienizarea unităţilor de poliţie”, a mai afirmat şeful IGPR.

El a adăugat că, în 2017, au fost achiziţionate din fonduri externe nerambursabile peste 600 de autovehicule.

„În acest domeniu se fac eforturi în vederea identificării unor surse de finanţare pentru înnoirea parcului auto şi a celorlalte mijloace de mobilitate având în vedere specificul activităţii poliţieneşti duce a uzura accelerată a acestora”, a mai spus Ioniţă, potrivit AGERPRES.

Cele mai citite
00:01:17

Coreea de Nord a lansat o rachetă chiar înainte de vizita vicepreședintelui american Kamala Harris

Tokyo și Seul au denunțat Phenianul pentru că amenință pacea în regiune după ce Coreea de Nord a lansat duminică o rachetă balistică...

Operația la nas a Simonei Halep a trecut, jucătoarea și-a dat jos bandajul 

Simona Halep avea probleme respiratorii și astfel că a decis să aibe o intervenție chirurgicală la nas, la o clinică din Capitală. Paparazzii CANCAN.RO au...
00:00:37

Super taifunul Noru declanșează evacuări din zonele de coastă în Filipine

Autoritățile filipineze au început duminică evacuarea oamenilor din zonele de coastă, în timp ce insula principală Luzon, inclusiv Manila, se pregătește pentru un taifun...
Ultima oră
Pe aceeași temă