19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSocialAnunț IGPR: Nivelul criminalității are o tendință descrescătoate

Anunț IGPR: Nivelul criminalității are o tendință descrescătoate

“În privinţa volumului de muncă, acesta a fost în continuare foarte mare. Poliţiştii cu competenţe judiciare au desfăşurat activităţi în circa 1,6 milioane de dosare penale”, a spus Ioniţă.

El a precizat că la nivelul anului 2017 au fost înregistrate 740.000 de intervenţii la solicitările prin sistemul 112, 64.000 de acţiuni cu efective mărite, 240.000 de activităţi specifice în zona unităţilor de învăţământ şi 430 de proiecte şi campanii de prevenire.

“Vă asigur că în spatele fiecărei cifre stau multe ore de muncă şi efort din partea colegilor mei”, a precizat şeful IGPR.

El a adăugat că pe segmentul stradal criminalitatea este în scădere, iar numărul faptelor descoperite în flagrant a crescut cu 31%.

“Criminalitatea în segmentul rural a scăzut, înregistrându-se cel mai mic nivel din ultimii 10 ani. Criminalitatea gravă, comisă cu violenţă, se menţine la cote scăzute, de numai 0,1% din totalul infracţiunilor sesizate”, a mai spus Ioniţă.

El a arătat că, în domeniul combaterii infracţionalităţii organizate, structurile Poliţiei Române au desfăşurat, sub coordonarea DIICOT şi în cazurile proprii de urmărire penală, aproximativ 1.500 de acţiuni operative, dintre care peste 500 au fost de mare amploare.

“Principalul rezultat al activităţilor întreprinse de Poliţia Română împreună cu celelalte instituţii de aplicare a legii se regăseşte în creşterea încasărilor la bugetul de stat, aşa cum reiese din datele statistice existente la nivelul Ministerului Finanţelor Publice”, a mai declarat Ioniţă.

În privinţa combaterii corupţiei, contribuţia Poliţiei Române a constat în efectuarea de activităţi procedurale în 850 de dosare penale, dintre care 270 au fost declinate către Direcţia Naţională Anticorupţie.

“În domeniul asigurării resurselor umane, reducerea deficitului de personal de 20% rămâne o problemă de actualitate în acest an, însă cu sprijinul Ministerului Afacerilor Interne vom lua toate măsurile ce se impun”, a mai spus Ioniţă.

Pentru protecţia poliţiştilor şi pentru creşterea capacităţii de intervenţie au fost achiziţionate mijloace specifice în valoare de peste 7 milioane de lei, din care aproape 4 milioane din fonduri externe nerambursabile.

“Au fost deja alocate 9,5 milioane de lei pentru achiziţionarea de căşti de protecţie, veste şi maieuri anti-înjunghiere şi anti-glonţ, iar 9 milioane de lei au fost distribuite unităţilor teritoriale pentru reparaţia şi igienizarea unităţilor de poliţie”, a mai afirmat şeful IGPR.

El a adăugat că, în 2017, au fost achiziţionate din fonduri externe nerambursabile peste 600 de autovehicule.

“În acest domeniu se fac eforturi în vederea identificării unor surse de finanţare pentru înnoirea parcului auto şi a celorlalte mijloace de mobilitate având în vedere specificul activităţii poliţieneşti duce a uzura accelerată a acestora”, a mai spus Ioniţă, potrivit AGERPRES.

Cele mai citite

Președintele argentinian, Javier Milei, l-a numit „ asasin” și „ terorist” pe omologul columbian, Gustavo Petro

Diplomații argentinieni vor fi expulzați din Columbia după o serie de insulte din partea preşedintelui argentinian, Javier Milei, care l-a numit "asasin" şi "terorist"...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Despăgubiri record după prăbușirea podului Francis Scott Key din Baltimore

Despăgubirile pe care le vor plăti companiile de asigurări în urma prăbușirii podului Francis Scott Key din Baltimore ar putea să fie cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă