Anunț de ultimă oră despre voucherele de vacanță. Ce se întâmplă cu cele nefolosite

Ministerul Economiei vrea să introducă, în mod excepțional, o regulă nouă pentru voucherele de vacanță emise și nefolosite.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 11.11.2020 - 14:50

Ministerul Economiei lucrează la un proiect de vizează toate voucherele de vacanță emise în 2019 și nefolosite de beneficiari dar și cele emise în cursul anului 2020.

Instituția intenționează ca, în mod excepțional, toate voucherele de vacanță emise în perioada ianuarie – decembrie 2019 și încă nefolosite de către beneficiari să-și prelungească valabilitatea până la 31 decembrie 2021. Totodată, cele emise în anii 2020 și 2021 să aibă o valabilitate de doi ani și nu un an, cum este în prezent.

Măsura vine ca formă de sprijin pentru turismul românesc, grav afectat de pandemia de Covid-19, mai ales în contextul instituirii mai multor măsuri restrictive privind circulația pe timp de noapte, închiderea restaurantelor situate în interiorul clădirilor și limitarea numărul de persoane ce pot sta în același timp a o masă.

Proiectul de Ordonanță de Urgență este publicat în dezbatere publică de către Ministerul Economiei. Impactul bugetar asupra cheltuielilor privind acordarea voucherelor de vacanță în anul 2021 este de circa 1,73 miliarde lei, sumă prinsă în proicetul de buget pe anul viitor ce va fi supus dezbaterii și votului Parlamentului după alegerile din 6 decembrie.

Comentarii