Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Angajaţii Penitenciarului Iaşi: Folosim ilegal deţinuţi pentru pază

Sindicaliştii din cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă Iaşi au adresat duminică o scrisoare deschisă ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, în care arată că se folosesc ilegal deţinuţii pentru paza unităţii, transmite Mediafax.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 13.05.2018 - 13:35

Angajaţii Penitenciarului Iaşi susţin că sunt necesare fonduri şi că transferul de personal trebuie să înceteze, activitatea instituţiei fiind pusă în pericol.

„Deşi folosim ilegal deţinuţi pentru paza penitenciarului, avem mii de ore suplimentare şi de zile de concediu de recuperat, s-a decis detaşarea unor angajaţi la alt penitenciar, motivat de faptul că prin evacuarea unui număr de deţinuţi raportul deţinuţi-personal s-a modificat. E nevoie ca detaşările la penitenciare din zonă să înceteze în favoarea angajării de personal!”, a afirmat preşedintele Sindicatului din Penitenciarul Iaşi, Dorin Şcarlii.

Acesta a adăugat că, recent, sub patronajul Instituţiei Prefectului, a fost propusă desfiinţarea penitenciarului şi construirea unor parcuri şi parcări în locul acestuia, deşi fondul problemelor din penitenciare este constituit de lipsa de locuri de cazare pentru deţinuţi.

„Problema de la Penitenciarul Iaşi este similară în toate penitenciarele conduse prin împuterniciţi şi lipsite de resurse. Starea de incertitudine trebuie să înceteze. Ne exprimăm speranţa că situaţia actuală este una trecătoare, chiar dacă va dura câţiva ani până când capacitatea de detenţie va reveni la parametrii anteriori evacuării pomenite, iar personalul Penitenciarului Iaşi nu va mai fi silit să facă «naveta» în alte localităţi. Asta, evident, dacă, între timp, nu se decide politic vânzarea unităţii. Vă rugăm, deci, să vă exprimaţi public opţiunea în ceea ce priveşte viitorul Penitenciarului Iaşi”, a încheiat Dorin Şcarlii.

Comentarii

loading...