14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSocialAnchetă într-un centru de recuperare, după ce unui pacient i-au fost smulși...

Anchetă într-un centru de recuperare, după ce unui pacient i-au fost smulși ochii

“Am fost informată ieri de incident. Efectiv s-a repezit asupra celuilalt şi i-a băgat degetele în ochi. Nu mai este nimeni rănit şi aşa ceva niciodată nu s-a mai întâmplat. Eu am cerut anchetă internă la Tălmaciu. Agresorul nu mai are ce căuta la noi în centru, iar victimei, pentru că va rămâne cu un handicap vizual permanent, va trebui să-i găsim alt centru. Agresorul are în jur de 20 de ani şi se pare că avea ceva de împărţit cu victima, ceva mai vechi. Pur şi simplu s-a smuls din braţele unei infirmiere ieri, direct către celălalt, nimeni nu a mai putut să reacţioneze, totul s-a întâmplat foarte repede”, a explicat directorul DGASPC, Laura Vîlsan, citată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, angajaţii centrului unde s-a întâmplat acest incident se tem pentru vieţile lor şi speră ca Poliţia să-l ia pe agresor din acest loc.

Pacientul căruia i s-au smuls ochii şi a fost muşcat de gât este un tânăr de 32 de ani, care a fost transportat cu o ambulanţă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, unde este internat în stare gravă la Terapie Intensivă, susţin surse spitaliceşti. Deşi globii oculari au fost recuperaţi rapid, tânărul va rămâne orb.

“Ieri am avut o solicitare de la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică din Tălmaciu. Un pacient de 32 a fost agresat şi i-au fost scoşi ambii ochi şi a fost muşcat de gât de un alt pacient. Pacientul a fost transportat la spital în stare de şoc”, a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Sibiu, Liliana Blaga. Potrivit unui comunicat de presă transmis de sindicaliştii Metrorex, acţiunea de protest de marţi, la care participă aproximativ o sută de persoane, este generată de ”politica de management dusă de ministrul Lucian Şova şi de către directorul general Dumitru Sodolescu la nivelul Metrorex”.

”Conform legii, nu avem oamenii pregătiţi pentru a face reparaţiile la trenurile cu care avem probleme. Şi avem probleme din ce în ce mai mari. Avem probleme cu ultimele tipuri de trenuri pentru care a trebuit să modificăm peroanele. Lunea trecută, dacă nu ştiţi, din cauza unei bielete riscam să aruncăm 2.000 de oameni de pereţii subteranului de la metrou şi nu era primul tren, era al doilea, dintre cele mai noi. Acolo sunt investiţiile, acolo merg banii acestei ţări şi nimeni nu răspunde. Trebuie să răspundă într-o bună zi”, a declarat Ion Rădoi, liderul Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM).

De asemenea, sindicaliştyii se plâng de lipsa investiţiilor şi afirmă că ar fi nevoie de sute e angajaţi pentru a face faţă cerinţelor.

În luna aprilie, USLM a mai organizat un pichet al ministerului, nemulţumiţi de bugetul Metrorex, dar şi de statutul personalului feroviar.

 

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă