Foto: Mihai Diac

ANAR: Avem rezerve de apă suficiente deși e secetă

Administraţia Naţională "Apele Române" (ANAR) a anunţat, luni, că România deține rezerve de apă suficiente pentru alimentarea populaţiei, chiar și în condițiile actualei secete.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

31.08.2020 - 23:38

"Administraţia Naţională Apele Române monitorizează permanent volumele de apă din principalele lacuri de acumulare, asigurând gestionarea eficientă a rezervelor de apă. La această oră, rezerva de apă în principalele 43 lacuri de acumulare administrate de ANAR şi Hidroelectrica S.A. este 3,81 miliarde mc de apă, iar coeficientul mediu de umplere este de 87 %", precizează un comunicat transmis, luni, de Administraţia Naţională "Apele Române" (ANAR).

Totuși, în zonele afectate de secetă, este important ca oamenii să respecte anumite măsuri, "cum ar fi eliminarea risipei şi limitarea pierderilor de apă, reutilizarea apelor şi folosirea tuturor posibilităţilor de compensare internă a cerinţelor de apă, sau, în cazul folosinţelor industriale, sistarea activităţilor auxiliare sau de producţie mai puţin importante pe perioade scurte de timp", subliniază comunicatul ANAR.

Comentarii