2.2 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSocialAmal Clooney va fi avocata a doi jurnalişti Reuters aflaţi în închisoare...

Amal Clooney va fi avocata a doi jurnalişti Reuters aflaţi în închisoare în Myanmar

Reporterii Wa Lone, în vârstă de 31 de ani, şi Kyaw Soe Oo, în vârstă de 27 de ani, au fost arestaţi de poliţia din Myanmar în decembrie 2017 şi puşi sub acuzare în baza legii secretelor oficiale, ei riscând o pedeapsă de până la 14 ani de închisoare, transmite AFP.

Cei doi reporteri se află în detenţie provizorie, în aşteptarea procesului.

Ancheta jurnaliştilor s-a bazat pe mărturii ale sătenilor budişti (rakhine), membri ai forţelor de ordine şi apropiaţi ai celor ucişi.

“Wa Lone şi Kyaw Soe Oo sunt anchetaţi pentru că au publicat informaţii”, a declarat Amal Clooney într-un comunicat publicat joi.

Pentru avocata britanico-libaneză, după examinarea dosarului, “este clar, fără niciun dubiu, că aceşti doi jurnalişti sunt nevinovaţi şi ar trebui eliberaţi imediat”.

Amal Clooney mai este de părere că acest caz “spune multe despre respectarea drepturilor şi a libertăţii de expresie în Myanmar”.

Aproape 700.000 de membri ai minorităţii musulmane rohingya au fugit din statul Rakhine, Myanmar, de la lansarea, în august 2017, a unei ofensive a armatei locale contra rebelilor musulmani.

Amal Clooney, o avocată foarte respectată la nivel internaţional, a devenit celebră în urma căsătoriei cu starul hollywoodian George Clooney, în 2014.

Cele mai citite

Jair Bolsonaro a stat două zile în ambasada Ungariei din Brasilia după ce i-a fost confiscat pașaportul

Fostul preşedinte de extremă-dreapta al Braziliei, Jair Bolsonaro, a petrecut două nopţi la ambasada Ungariei din Brasilia luna trecută, la doar câteva zile după...

Amenințarea teroristă cuprinde Europa. Italia a ridicat nivelul de securitate la maxim

Italia a anunţat că „vigilenţa şi controalele vor fi sporite” înainte de sărbătoarea religioasă de Paşte, ca urmare a atacului terorist petrecut la Moscova...

Votul din Consiliul de Securitate al ONU ce cere în premieră o „ încetare imediată a focului în Gaza” a fost salutat pe plan...

Votul de luni asupra unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU care cere pentru prima dată "încetarea imediată a focului" în Fâşia Gaza,...
Ultima oră
Pe aceeași temă