Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Amal Clooney va fi avocata a doi jurnalişti Reuters aflaţi în închisoare în Myanmar

Avocata Amal Clooney, soţia starului american George Clooney, îi va reprezenta în instanţă pe doi jurnalişti ai agenţiei Reuters din Myanmar, aflaţi în închisoare pentru că au investigat masacrarea a zece musulmani rohingya de către forţele de securitate şi etnicii rakhine,.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 30.03.2018 - 12:29

Reporterii Wa Lone, în vârstă de 31 de ani, şi Kyaw Soe Oo, în vârstă de 27 de ani, au fost arestaţi de poliţia din Myanmar în decembrie 2017 şi puşi sub acuzare în baza legii secretelor oficiale, ei riscând o pedeapsă de până la 14 ani de închisoare, transmite AFP.

Cei doi reporteri se află în detenţie provizorie, în aşteptarea procesului.

Ancheta jurnaliştilor s-a bazat pe mărturii ale sătenilor budişti (rakhine), membri ai forţelor de ordine şi apropiaţi ai celor ucişi.

"Wa Lone şi Kyaw Soe Oo sunt anchetaţi pentru că au publicat informaţii", a declarat Amal Clooney într-un comunicat publicat joi.

Pentru avocata britanico-libaneză, după examinarea dosarului, "este clar, fără niciun dubiu, că aceşti doi jurnalişti sunt nevinovaţi şi ar trebui eliberaţi imediat".

Amal Clooney mai este de părere că acest caz "spune multe despre respectarea drepturilor şi a libertăţii de expresie în Myanmar".

Aproape 700.000 de membri ai minorităţii musulmane rohingya au fugit din statul Rakhine, Myanmar, de la lansarea, în august 2017, a unei ofensive a armatei locale contra rebelilor musulmani.

Amal Clooney, o avocată foarte respectată la nivel internaţional, a devenit celebră în urma căsătoriei cu starul hollywoodian George Clooney, în 2014.

Comentarii

loading...