21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSocialAlunecări de teren în Dâmboviţa: Autorităţile vor evacuarea familiilor, oamenii refuză

Alunecări de teren în Dâmboviţa: Autorităţile vor evacuarea familiilor, oamenii refuză

Topirea zăpezii şi ploile au făcut ca pământul să pornească la vale, în comuna Glodeni din judeţul Dâmboviţa. Alunecarea s-a produs pe o suprafaţă mare, autorităţile fiind neputincioase.

Viceprimarul comunei Glodeni, Adrian Bădăran, a declarat că în zona caselor alunecarea s-a produs pe o suprafaţă de 800 de metri liniari, însă pământul a pornit pe mai multe hectare, fiind afectate grădini şi drumuri.

“S-a agravat. Nimeni nu se aştepta la aşa ceva. Este o suprafaţă mare, nu am putut încă estima. Sunt mai multe hectare, iar la case, este vorba despre 800 de metri liniari”, a declarat Bădăran.

Acesta a precizat că joi, în zonă, urmează să ajungă o echipă de geologi care va analiza alunecarea şi cu ajutorul unor drone. Între timp, autorităţile încearcă să-i convingă pe localnici să-şi părăsească locuinţele care stau să cadă.

Opt case sunt afectate de alunecare, iar jandarmii le-au păzit în noaptea de miercuri spre joi.

“Sunt opt case afectate de alunecare. Oamenii nu vor să plece. Am dispus evacuarea pentru şase familii, o locuinţă nu stă nimeni în ea, iar din alta a plecat o persoană. Omul se desparte greu. E munca omului de o viaţă. Am vorbit tot timpul cu ei. Am încercat să găsim soluţii. Pot pleca la rude”, a declarat viceprimarul comunei Glodeni.

Adrian Bădăran a spus că în total 21 de persoane ar urma să fie evacuate, printre care şi o femeie care este imobilizată şi un echipaj ISU ar urma să ajute la mutarea ei.

“E caz clar de evacuare. Pereţii sunt crăpaţi. Falia a despărţit practic două case, a plecat pământul cu tot cu case, se lasă în jos. Nu se mai poate locui”, a precizat Adrian Bădăran.

Cele mai citite

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Duel între Danielle Collins şi Elena Rîbakina în finala turneului WTA de la Miami

Finala WTA 1.000 de la Miami le va pune față în față pe americanca Danielle Collins şi kazaha Elena Rîbakina, ambele jucătoare câștigându-și semifinalele...
Ultima oră
Pe aceeași temă