30.8 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăSocialAlexandru Pleșea: oamenii care nu îsi deschid mintea pot suferi 8 efecte...

Alexandru Pleșea: oamenii care nu îsi deschid mintea pot suferi 8 efecte dezastruoase

 Alexandru Pleşea este cunoscut opiniei publice drept Antrenorul Minţii. El spune că oamenii au probleme pentru că privesc DOAR din punctul lor de vedere, din rigiditatea valorilor și crezurilor interioare, pe care, culmea, le adoră.

“Depresia, de exemplu, este o tristețe prelungită. Este suma supărărilor la care nu am avut soluții. O supărare de azi soluționată alungă tristețea care duce la depresie mâine. Momentele de iritare, frustrare, supărare, anxietate sunt valori copiate de la alții și dacă am trăit printre ei, am învățat că prin ele se pot soluționa treburi de viață. Acest mod complet eronat îngustează posibilitatea de a găsi alte soluții la conflictele de viață. Conflictele pe care oamenii le au sunt indicații că unul sau mai mulți dintre ei sunt limitați la a privi din punctul lor de vedere. O relație fără conflicte interioare, ci doar exterioare, înseamnă o maturitate emoțional-mentală”, explică psihologul Alexandru Pleșea.

 

8 efecte pe care observațiile și cercetările psihologului Alexandru Pleșea despre cei care țin prea mult la valorile și crezurile lor:

1. Vor trăi în conflict cu ei înșiși până se va trezi altul să le dea dreptate – pierdere de timp;

2. Vor crede că părerea lor este mai bună – vor avea puțini prieteni;

3. Vor vorbi mai mult despre ei, decât vor întreba – se vor plictisi alții să asculte;

4. Vor avea gândiri opuse constant, Bine-Rău – vor avea valuri de dispoziție și nestatornicie;

5. Vor fi influențați de cei cu gândire fără pierderi de dispoziție – lipsă de control și autoritate

6. Vor aștepta mai mult decât vor oferi – suferință în zadar;

7. Vor vedea în conflicte soluții pentru problemele lor – se pot apropia mai repede de boli;

8. Vor judeca constant ce se întâmplă cu alții și nu se vor vedea pe ei – pierdere de timp.

 

„Gândirea nu se deschide și închide singură, ci noi prin observație proprie, vedem că preluăm sau închidem canalele de comunicare venite din jur, de la ceilalți. O minte deschisă înseamnă deschiderea și iubirea de oameni, iar una închisă – judecata spre ei. Gândirea rigidă este o ușa prin care toți trecem. Ne ajutăm de alții că să vedem și celelalte uși din camera vieții unde trăim. Unii dintre noi se vor pune într-un colț să plângă, iar alții vor deschide toate ușile să vadă ce alte posibilități sunt”, spune psihologul Alexandru Pleșea.

Alexandru Pleşea, cunoscut opiniei publice drept Antrenorul Minţii, este sociolog, psihoterapeut, hipnoterapeut şi trainer în programare neuro-lingvistică. A studiat natura minţii umane în trei sisteme educaţionale diferite – Statele Unite ale Americii, Marea Britanie şi România şi de peste 10 ani organizează cursuri şi traininguri în România, cu scopul de a-i face pe oameni să afle ce posibilități au când își folosesc resursele intelectuale și să arate abilitățile pe care mintea noastră încă le are latente.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă