4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSocialAlexandru Burghiu este nou administrator special RADET

Alexandru Burghiu este nou administrator special RADET

Grupul PNL a votat împotrivă şi a criticat propunerea făcută de PSD, spunând că nu există nimic ce să îl recomande pe Burghiu pentru această funcţie. Conform CV-ului său, Alexandru Burghiu este membru în Consiliul de Administraţie al Metrorex, director general al Companiei Municipale Managementul Traficului şi membru în Consiliul de Administraţie al Companiei Municipale Parcuri şi Grădini şi a lucrat şase ani în Ministerul Afacerilor Interne – nu este precizată, însă, funcţia.

Alexandru Burgiu a fost ales administrator special cu 30 de voturi „pentru” şi 10 voturi „împotrivă”. PNL a votat împotrivă, iar USR nu a participat la şedinţă.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, l-a descris pe Burghiu ca fiind „un om tânăr, energic, cu experienţă în management, care cu siguranţă va face faţă”.

PNL a criticat, însă, propunerea făcută de PSD, Ciprian Ciucu explicând că CV-ul lui Burghiu nu prezintă nimic care să îl recomande pentru această funcţie.

„Mă uit pe această foaie, acest CV. Mie mi-ar fi ruşine să vin cu această foaie în faţa bucureştenilor, cu un CV pe o singură pagină. Nu veniţi din timp cu el, ca să vedem ce o recomandă pe această personană ca administrator special. Nu l-aş angaja nici măcar şofer pe acest om”, a spus Ciucu.

La rândul său, consilierul general PMP Lucian Iliescu a spus că indiferent cine ocupă funcţia de administrator special al RADET îşi asumă o mare responsabilitate, adăugând, de asemenea, că Alexandru Burghiu este un om serios.

„Eu cred că indiferent cine ocupă această funcţie de administrator special al RADET îşi asumă o mare responsabilitate. Eu îl ştiu pe domnul Burghiu un om serios, iar dacă stau să-mi aduc aminte, acum doi ani şi jumătate erau aceleaşi poveşti, dar de la tribuna CGMB, când PNL propunea nimic şi nouă nu ne convenea. Hai să ajutăm acest om, este un om tânăr, că dincolo de politichia asta, noi facem administraţie aici. Dacă dăm din gură bucureştenii nu o să aprecieze”, a spus Iliescu.

Potrivit CV-ului său, David Alexandru Burghiu este director general al Companiei Municipale Managementul Traficului, membru în Consiliul de Administraţie Metrorex, membru în Consiliul de Administraţie al Companiei Municipale Parcuri şi Grădini, ocupă o funcţie de consilier în Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti şi a lucrat şase ani în Ministerul Afacerilor Interne – nu este precizată, însă, funcţia. În 2010 a finalizat cursurile Universităţii Naţionale de Apărare Carol I, a urmat un master în securitate şi apărare naţională la aceeaşi universitate şi a făcut Facultatea de Drept la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”.

Conform declaraţiei de avere din 2017 publicată pe site-ul Metrorex, Burghiu are un teren agricol în Gorj şi trei terenuri intravilane în Buzău şi Braşov.

De asemenea, deţine patru spaţii comerciale în Buzău, achiziţionate în 2014, între 45 şi 243 de metri pătraţi, precum şi două apartamente în Republica Moldova. Are două maşini şi bijuterii în valoare de 300.000 de euro.

Mai are deschise şase conturi curente şi un depozit bancar, dintre care cinci în lei şi două în euro. De asemenea, a încasat în 2016 de la Compania Naţională de Aeroporturi 51.051 de lei, este asociat la Ferma Piscicolă Colţăneni SR unde deţine 66,67 la sută din acţiuni şi aste administrator la SC Balta Lunca Mihăileşti SRL.

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă