19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSocialUPDATE. Cod portocaliu de polei. Ploaia îngheţată a oprit decolările de pe...

UPDATE. Cod portocaliu de polei. Ploaia îngheţată a oprit decolările de pe aeroportul Henri Coandă

„În prezent, nu se decolează. S-a dat cu material degivrant, suprafaţa de mişcare a aeroportului şi căile de acces sunt funcţionale. Nu se ştie cât va dura această situaţie”, au declarat, pentru News.ro, reprezentanţi ai Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB). Deciziile referitoare la decolare aparţin piloţilor, potrivit CNAB.

Din cauza ploii îngheţate, care aşterne polei pe pistele Aeroportului Otopeni, mai multe curse aeriene sunt întârziate cu cel puţin 20 de minute, duminică, atât la decolare cât şi la aterizare, iar cursa Lufthansa de la Frankfurt la Bucureşti a fost anulată, scrie Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor aeroportului, este 1.500 de pasageri sunt afectaţi de această situaţie.

Printre cursele întârziate se numără – potrivit datelor postate pe site-ul CNAB – sosirile de la Eliat (Wizz Air), Larnaca (Blue Air), Varşovia (LOT), Amsterdam (KLM). 

Cod portocaliu de polei în Bucureşti şi zece judeţe

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, atenţionări cod portocaliu de polei pentru municipiul Bucureşti şi zece judeţe. Atenţionările sunt în vigoare până la ora 18.00.

În municipiul Bucureşti meteorologii anunţă depuneri semnificative de polei, mai ales pe conductori, arbori si obiecte din apropierea solului.

De asemenea, judeţele Ialomiţa, Prahova, Argeş, Giurgiu, Brăila, Dâmboviţa, Teleorman, Buzău, Ilfov şi Călăraşi sunt sub cod portocaliu de polei. Atenţionările sunt în vigoare până la ora 18.00.

Circulația pe linia 41, reluată

Ploaia îngheţată a dus şi la blocarea liniei de tramvaie 41 a RATB (Bucureşti), dar şi la închiderea unui segment din Autostrada Soarelui. Reprezentanții RATB au anunțat pe Twitter că circulația pe linia 41 a fost reluată de la ora 14.30.

Circulaţia tramvaielor 41 a fost blocată în Capitală pe ambele sensuri, după ce un tramvai s-a defectat în zona Podului Ciurel din cauza gheţii depuse pe reţeaua de contact. RATB a introdus autobuze pe traseul Piaţa Presei – Ghencea pentru preluarea călătorilor. Circulaţia tramvaielor este blocată de peste o oră.

Pentru preluarea călătorilor de pe întreg traseul liniei de tramvaie 41, RATB a introdus linia navetă de autobuze, atât pe sensul spre Piaţa Presei, cât şi spre Ghencea. „La Pod Ciurel au ajuns echipajele de intervenţie, iar cauza este depunere de gheaţă, pe reţeaua de contact, tramvaiele sunt blocate pe ambele sensuri. La ora 13:25, RATB a introdus linia navetă de autobuze 641, de la capăt de linie Piaţa Presei, iar la ora 13:31, de la capăt de linie Ghencea, pentru preluarea călătorilor de pe întreg traseul liniei de tramvaie 41”, este mesajul postat de RATB pe Twitter.

Și A2 a fost închisă

Începând cu ora 13,15, se închide circulația rutieră pentru toate categoriile de autovehicule pe A2, între Fundulea și Drajna (km 36+000 – km 105+000) pe ambele sensuri din cauza fenomenului meteo de ploaie înghețată care generează apariția spontană a poleiului, a anunțat CNAIR. Fenomenul meteo de ploaie înghețată este foarte periculos, instalându-se spontan și afectând puternic siguranța circulației rutiere. Rută ocolitoare: Fundulea – DN 3 – Lehliu – DN 3A – Drajna.

De asemenea, Centrul Infotrafic avertizează că din cauza temperaturilor scăzute şi a carosabilului ud sunt condiţii de formare a poleiului pe mai multe artere din judeţele Braşov, Brăila, Buzău, Braşov, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Ialomiţa, Mureş şi Prahova.

O avertizare cod galben de ploi abundente şi ninsori, vânt şi temperaturi scăzute a intrat în vigoare duminică dimineaţă, de la ora 8.00, fiind afectate 32 de judeţe şi Capitala, și este valabilă până la ora 23.00.

Cele mai citite

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

Te confrunți cu durere la nivelul genunchiului? Cum recunoști ruptura de menisc și ce poți face pentru a o trata

Durerile articulare pot apărea foarte frecvent ca urmare a unei serii largi de cauze și factori de risc, ceea ce înseamnă că pentru a...

Șeful armatei estone vrea dublarea bugetului apărării de 3% din PIB

Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa 3% din PIB,...
Ultima oră
Pe aceeași temă