Admitere la Medicină, în Sala Sporturilor din Cluj

După ce conducerea Universității de Medicină și Farmacie (UMF) “Carol Davila” din București a anunțat că ar putea organiza examene de admitere pe Arena Națională, și UMF “Iuliu Hațeganu” din Cluj-Napoca a decis că va asigura spații pentru concurs de asemenea și pe arene sportive.

Share

Laurențiu Mușoiu 0 comentarii

11.06.2020 - 13:53

UMF “Iuliu Hațeganu” nu a optat însă pentru cluj arena, ci pentru Sala Sporturilor “Horia Demian”.

"Am decis să organizăm examenul de admitere în varianta clasică, după ce ne-am consultat şi cu rectorii celorlalte universităţi de medicină şi farmacie din ţară, pentru că acesta reprezintă o probă complexă de evaluare a cunoştinţelor candidaţilor. Ne bucură interesul constant al tinerilor pentru profesiile din domeniul sănătăţii şi dorim să le oferim cele mai bune condiţii, atât la examenul de admitere, cât şi pe parcursul anilor de studiu", a declarat rectorul UMF "Iuliu Haţieganu", Anca Dana Buzoianu.

Pentru a se putea păstra distanţa necesară între candidaţi (avem în vedere aproximativ 2000 de înscrişi), examenul de admitere pentru cele trei facultăţi din cadrul universităţii, Facultatea de Medicină, Facultatea de Medicină Dentară şi Facultatea de Farmacie, se va desfăşura atât în amfiteatrele universităţii, cât şi în alte spaţii care vor fi închiriate pentru acest scop. UMF "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca a ales să închirieze săli de examinare la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, Facultatea de Psihologie din cadrul Universităţii "Babeş-Bolyai", la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară şi la Sala Sporturilor "Horia Demian". De asemenea, s-au rezervat sălile de conferinţe din două mari hoteluri din oraş, Grand Hotel Italia şi Hotel Napoca.

Comentarii