Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Administratorul unui site de streaming ilegal, condamnat la doi ani de închisoare

Administratorul unui site de streaming ilegal din Franţa a fost condamnat, în absenţă, la doi ani de închisoare cu executare şi la plata unor despăgubiri de peste 80 de milioane de euro unor părţi civile, transmite AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

21.02.2018 - 11:11

Bărbatul în vârstă de 41 de ani administra Streamiz, unul dintre cele mai populare site-uri de streaming din Franţa, cu 250.000 de vizitatori unici pe zi.

Un tribunal din Nanterre l-a condamnat, luni, la doi ani de închisoare cu executare şi la plata unor despăgubiri de 83,6 milioane de euro unor părţi civile, sindicate de profesionişti şi unor companii precum Disney, 20th Century Fox, Warner Bros şi Societatea autorilor, compozitorilor şi editorilor de muzică din Franţa, potrivit unor surse judiciare.

Bărbatul, care este fugar, a fost găsit vinovat de "contrafacere" şi "muncă la negru".

 Site-ul, care a fost închis în 2011, propunea internauţilor aproximativ 40.000 de filme, unele dintre ele nelansate încă pe DVD şi care totalizau 500 de milioane de vizualizări, potrivit aceloraşi surse.

După o plângere depusă în instanţă de Fédération nationale des distributeurs de film (FNDF), în decembrie 2009, anchetatorii l-au găsit pe administrator în regiunea Hauts-de-Seine, în 2011. Suspectul a fost arestat în octombrie 2011, în timp ce îşi părăsea domiciliul din Montrouge, având într-un rucsac suma de 30.000, bani gheaţă, ascunsă în şosete. Eliberat şi ulterior convocat de autorităţi, acesta a dispărut şi nu a mai fost găsit de atunci.

Anchetatorii au descoperit că acesta a câştigat, în decurs de mai puţin de doi ani, 150.000 de euro din publicitate. Aceştia au mai descoperit probe despre existenţa unor conturi bancare în străinătate.

Condamnarea administratorului permite "demonstrarea importanţei concrete a prejudiciului provocat de aceste site-uri", a declarat pentru AFP Christian Soulié, avocat al părţilor civile.

Însă condamnarea administratorului ar putea să fie "doar un prim pas" în acest proces, pentru că vinovatul a lipsit şi nu a fost reprezentat de un avocat.

Comentarii

loading...