21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSocialActorul sud-coreean Jo Min-ki, acuzat de abuzuri sexuale, descoperit mort

Actorul sud-coreean Jo Min-ki, acuzat de abuzuri sexuale, descoperit mort

Jo era un cunoscut actor de seriale de televiziune, precum şi profesor universitar. Cel mai cunoscut rol al său a fost cel din filmul de succes “The Attorney”, lansat în 2013.

Actorul, în vârstă de 52 de ani, a fost acuzat recent că a molestat sexual opt studente de la Universitatea Cheongju. După prima acuzaţie, acesta şi-a susţinut nevinovăţia, dar, odată cu următoarele, a fost nevoit să îşi schimbe poziţia privind faptele sale.

Jo Min-ki a fost dat afară de la universitatea unde preda şi a pierdut şi rolul din serialul de televiziune la care lucra.

Actorul, care trebuia să se prezinte la o audiere luni, a fost descoperit spânzurat într-o parcare de la subsolul locuinţei sale din Seul, de soţia sa.

În ultima vreme, mişcarea #MeToo îşi face simţită prezenţa şi în Coreea de Sud, o ţară foarte conservatoare şi patriarhală, în ciuda avansurilor economice şi tehnice înregistrate. La începutul săptămânii, un guvernator al unei provincii a demisionat după ce a fost acuzat de mai multe violuri.

Şi controversatul regizor Kim Ki-duk şi un alt actor celebru din Coreea de Sud, Cho Jae-hyun, sunt acuzaţi de violuri de mai multe actriţe.

Lumea cinematografiei internaţionale este încă sub stare de şoc după dezvăluirile despre producătorul de film Harvey Weinstein de la Hollywood. Peste o sută de femei, printre care actriţe precum Rose McGowan şi Gwyneth Paltrow, l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărţuire sexuală, viol sau agresiune, în urma apariţiei, la începutul lunii octombrie 2017, a unui articol în The New York Times în care erau oferite detalii cu privire la mai multe plângeri pe numele producătorului de film. Weinstein a negat acuzaţiile, dar este subiectul mai multor anchete ale poliţiei americane şi britanice. Producătorul, care face tratament pentru dependenţa de sex, nu a fost încă pus sub acuzare.

În urma acuzaţiilor, în SUA a fost iniţiată o mişcare online, la care participă milioane de femei. Acestea au vorbit pe Facebook şi pe alte reţele sociale despre traumele pe care le-au suferit din cauza experienţelor de hărţuire sexuală sau abuz şi au folosit hashtag-ul “#MeToo” (“Şi Eu”, n.r.). Mai multe personalităţi s-au alăturat campaniei sociale din mediul online, între acestea numărându-se Lady Gaga şi actriţele Anna Paquin şi Evan Rachel Wood. În plus, au fost şi bărbaţi care s-au implicat în acest demers, între aceştia fiind actorul Javier Munoz.

Cele mai citite

Șoc în România. Un primar a fost găsit spânzurat!

O tragedie a lovit comunitatea din comuna Vințu de Jos! Primarul Petru Ioan Barbu a fost găsit spânzurat într-o anexă a propriei sale locuințe....

Alin Burcea (ANAT): Ne vom zbate pentru înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Turism, în subordinea premierului

Alin Burcea a spus că va solicita înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Turism, organism care să se afle direct în subordinea premierului. "Ceea ce ne propunem...

Rotiri gratuite la cazino. Chiar sunt gratuite? Cum le activezi și ce câștiguri poți obține

Rotirile gratuite fac parte din campaniile promoționale pe care operatorii de cazino online din țara noastră le desfășoară constant. Ele oferă utilizatorilor posibilitatea să...
Ultima oră
Pe aceeași temă