23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSocialCopil abuzat sexual, pedeapsă 70 de zile de muncă în folosul comunității

Copil abuzat sexual, pedeapsă 70 de zile de muncă în folosul comunității

În prima săptămână a lunii iulie 2015, un brașovean, tată divorțat și fetița lui de 5 ani pleacă împreună în Grecia. Bărbatul i-a spus fostei soții că merg cu încă o familie cu copii, dar aceasta era, de fapt, cazată la jumătate de kilometru distanță.

„Când fata a revenit din vacanță, bunica maternă a început să observe schimbări de comportament pe care nepoata sa le manifesta”. Bunica a luat-o cu ușorul și a iscodit-o. „Fata i-a spus că obișnuia să-i țină în mâini organul genital al tatălui ei, care prefera să stea dezbrăcat, când era doar el cu fata”, scriu cei de la Libertatea.

Era atât de șocant! Fostul ginere avea educație și o carieră de om de afaceri.

Au înlemnit când au văzut ce desenează cea mică!
Ca să nu fie considerată nebună, bunica a înregistrat video mărturia fetei și gesturile prin care ea arăta ce i-a făcut tatăl și ce a pus-o să-i facă el.

Cutremurată, i-a arătat înregistrarea fiicei sale, cerându-i să acționeze!

În imagini, copila povestea cum tatăl o ungea pe ea în zona intimă cu un gel de căpșuni, apoi o punea să-l ungă și pe el cu același gel care mirosea frumos.

Nici mama, agent de vânzări, n-a crezut-o pe fată.

Mai ales că tatăl a negat ferm și a spus că „de vină e doar imaginația bogată a copilului”.

Dar, în decembrie 2015, după o altă săptămână petrecută la tată, bunica și mama au văzut cum fata începe să deseneze foarte des un penis și alte detalii anatomice ale unui bărbat.

Comportamentul mimetic al fetei de 5 ani, specific copiilor, a produs proba care a învins neîncrederea celor din jur!

«Nevoia de a-i crede pe copii când povestesc că sunt agresați»
Zidul de îndoială care se ridică în jurul mărturiilor copiilor agresați este unul dintre cele mai grave erori ale societății moderne.

Într-o pledoarie strălucită, procurorul care a instrumentat cazul medicului Larry Nassar, doctorul abuzator din lotul de gimnastică feminină al SUA, vorbește despre „nevoia de a crede”.

„Noi, ca adulți, trebuie să începem prin a crede atunci când copiii și tinerii raportează abuzul, indiferent de cine este făptuitorul! Indiferent de educația lui, de poziția lui, de respectul pe care îl are sau de premiile și adorația pe care le-a primit”
Angela Povilaitis, procurorul cazului Nassar

Rareori copiii mint când povestesc abuzurile pe care le suferă!

Ea mai spune un lucru esențial.

„Cercetările arată că afirmațiile false sunt puține și că majoritatea infractorilor sunt infractori în serie care afectează viața multor victime”.

Cu alte cuvinte, este esențial ca toți cei din jur să se mobilizeze și să ceară sistemului de justiție să investigheze afirmațiile copilului, care rareori minte atunci când trece peste rușine și povestește că a fost abuzat sexual.

În cazul fetei din Brașov, cu întârziere de jumătate de an, mama sesizează autoritățile.

Psihologul: «Este grav!»
De aici, lucrurile se accelerează.

Pe 23 decembrie 2015 mama își duce fiica la psiholog, dar de data aceasta la unul din cadrul DGASPC Brașov, căruia îi povestește ce spune fetița.
Îi arată psihologului desenele pe care fata de 5 ani le realizase în ultima perioadă, precum și înregistrarea video efectuată în vară de bunică.
Psihologul spune că „este grav și vă sfătuiesc să faceți imediat o sesizare”.
Cazul ajunge repede la procuratură.

«Tatăl obișnuia să o fotografieze goală»
Mărturiile fetiței tulbură pe oricare dintre noi.

Pe 18 ianuarie 2016, „minora B. a povestit organelor de urmărire penală că în timp ce se aflau în camera unde erau cazați în Grecia obișnuiau să stea atât îmbrăcați, cât și dezbrăcați și că inculpatul folosea un gel de culoare roșie cu miros de căpșuni, gel întrebuințat în zona organelor genitale ale fetiței. Minora a indicat faptul că tatăl C. folosea acest gel inclusiv în privința sa, distribuindu-l în zona organului genital, descriind practicile inculpatului, care obișnuia să o gâdile pe la gât, pe la spate și apoi în zona intimă, practici pe care fetița le relua în privința tatălui său la indicațiile acestuia”.

„Fetița a mai spus că în timpul vacanței tatăl obișnuia să o fotografieze și să o filmeze atunci când era dezbrăcată, la rîndul ei făcându-i mai multe poze în timp ce era dezbrăcat, pozele ilustrând organul genital al acestuia”.

Copilul nu putea reproduce «dacă nu a fost expus personal unor astfel de experiențe»
În fața acelorași procurori, tatăl neagă.

Dar Parchetul apelează la psihologi și toți cei trei medici care o consultă pe fată spun că e foarte probabil ca lucrurile să se fi petrecut așa cum povestește micuța.

„Mai mult, psihologii au reținut faptul că un copil în vârstă de aproximativ 6 ani, cum este victima, nu are reprezentarea anatomică și nici cunoștințele necesare pentru a descrie practicile sexuale de genul celor mărturisite de minora B., dacă nu a fost expusă personal vizual sau tactil unor astfel de experiențe”.

Psihologii înțeleg că au în față o fetiță de 6 ani isteață – îi împlinise între timp -, dar afectată de ceea ce trăiește.

„Deși minora are o inteligență superioară, fiind dotată cu un spirit de observație dezvoltat, aceasta nu avea cum să cunoască gesturile descrise ca fiind făcute de inculpat în privința sa, neavând cum să cunoască nici detaliile anatomice ale organului genital masculin”.

Vinovat de agresiune sexuală = muncă 70 de zile în folosul comunității

Parchetul îl trimite în instanță pe C. pentru agresiune sexuală împotriva unui minor.

De aici, cazul intră în același tunel al confuziei care generează pe bandă rulantă cazuri de condamnare, dar cu suspendare!

Libertatea a găsit 77 de cazuri, numai în ultimii doi ani, cercetând un sfert de țară.

Pe 14 februarie 2017, la doi ani de la deschiderea cazului, judecătoarea Corina Trofin de la Judecătoria Brașov decide: vinovat de agresiune sexuală, 3 ani de închisoare cu suspendare!

Plus interdicția exercitării drepturilor părintești pe o perioadă de 3 ani și 70 de zile de muncă în folosul comunității.

Ambele părți depun apel.

Pe 8 iunie 2017, Curtea de Apel Brașov, judecătoarele Nicoleta Hădărean și Cristina Moisă mențin sentința.

Vinovat, dar liber.

Cele mai citite

Înscriere la facultate, înainte de absolvirea Bacalaureatului. Pentru cei care vor o carieră în dezvoltarea de jocuri video

BISM (Bucharest International School of Management) și Amber Studio, în colaborare cu prestigioasa Abertay University din Marea Britanie, pregătesc începând cu luna septembrie lansarea...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă