17.7 C
București
miercuri, 25 mai 2022
AcasăSocialA patra zi de grevă la STB. Doar 25% din parcul auto...

A patra zi de grevă la STB. Doar 25% din parcul auto a ieșit pe traseu

Sute de şoferi refuză să iasă pe traseu, fiind a patra zi de grevă a angajaţilor STB. Transportul în comun din Capitală este afectat. Sindicalişţtii au avertizat încă de sâmbătă seară că duminică dimineaţă vor decide dacă ies pe traseu.

Conducerea Societăţii de Transport Bucureşti anunţă că doar 25% din parcul auto se află în trafic, respectiv 82 de tramvaie din 181, 65 de troleibuze din 86 şi 15 autobuze din 460.

În plus, mai mulţi angajaţi s-au adunat la Autobaza Titan să protesteze, potrivit news.ro. Aici au venit şi forţe de ordine. Conducerea Societăţii de Transport Bucureşti solicită în continuare angajaţilor să-şi reia activitatea şi să-şi îndeplinească obligaţiile de serviciu.

Protestul a fost declarat ilegal printr-o decizie a instanţei.

Consiliul de Administraţie al STB a decis ca pentru șoferii care intră pe traseu începând de sâmbătă cercetarea disciplinară, în conformitate cu regulamentul intern, să nu-şi producă efecte, în condiţiile în care nu există fapte de natură penală.

Sâmbătă după-amiază, directorul genrral Adrian Criţ a avertizat că orice continuare a grevei ilegale poate duce la riscul de insolvenţă.

Şeful STB a estimat pierderile provocate după trei zile de grevă la circa 20 milioane lei şi a avertizat că societatea ar putea intra în insolvenţă, dacă angajaţii nu îşi vor relua activitatea.

Directorul general al STB, Adrian Criţ, a declarant sâmbătă: ”Pagubele înregistrate în cele trei zile de grevă ilegală sunt estimate în momentul de faţă la o valoare de aproximativ 20 de milioane de lei, acestea punând în pericol locurile de muncă ale tututor salariaţilor. În cazul în care această grevă ilegală nu încetează, veniturile vor continua să scadă, astfel încât fondul de salarii poate fi iremediabil afectat”.

Tot sâmbătă, au fost conflicte între şoferii care voiau să reia lucrul şi cei care voiau continuarea grevei, primarul general Nicuşor Dan anunţând înfiinţarea unui număr de telefon special pentru semnalarea unor astfel de situaţii, astfel încât poliţia să intervină.

Sâmbătă seară, Nicuşor Dan a afirmat că Depourile STB Colentina şi Titan funcţionează în integralitate şi că la numărul de telefon dedicat au fost deja primite reclamaţii despre intimidări şi agresiuni ale liderilor sindicali la adresa şoferilor şi vatmanilor care vor să iasă pe traseu.

Sâmbătă seară, şi sindicatul din STB condus de consilierul general PSD Vasile Petrariu, a transmis printr-un comunicat că nu a iniţiat şi nu a organizat protestul angajaţilor şi ca s-a poziţionat ca un factor de echilibru şi ca avertizor care a adus la cunoştinţa conducerii nemulţumirile salariaţilor. Ei l-au acuzat pe Nicuşor Dan că încearcă să bage pumnul în gura salariaţilor, în loc să vină cu soluţii pentru aplanarea conflictului, pe care ei îl numesc ”spontan”.

Adelina Toader
Adelina este Redactorul Șef al Ziarului România Liberă din iunie 2021. Adelina are o experiență de peste 8 ani în presa scrisă. Și-a început cariera jurnalistică în grupul de presă Bursa avansând de la poziția de redactor până la cea de Managing Editor. Adelina a scris atât pe domeniul economic, cât și politic- extern. În ultimii ani, Adelina a realizat interviuri cu miniștrii, ambasadori precum și cu antreprenori din diferite domenii.
Cele mai citite

Fostul cancelar german Gerhard Schröder s-a retras din conducerea Gazprom

Fostul cancelar german Gerhard Schröder, apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin şi aflat sub focul criticilor de la invazia Ucrainei, a anunţat marţi că...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 90: Lavrov spune că Moscova nu este sigură că are nevoie de relațiile cu Occidentul

UPDATE, ora 14:40: Liderul opoziției ruse, Alexei Navalnîi, l-a atacat pe Vladimir Putin în timpul ședinței de judecată în care a fost audiat prin videoconferință direct...

4 sfaturi geniale pentru a face cafea acasă

În zilele noastre, avem parte de o creștere masivă a tendinței de preparare a cafelei acasă (mai țineți minte aparatul de spumat lapte pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă