13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSocialA început programul "Testarea genetică la cancerul de sân în stadii incipiente"

A început programul “Testarea genetică la cancerul de sân în stadii incipiente”

Potrivit unui comunicat transmis de Agerpres, sprijinul financiar este de 17.000 de lei per beneficiar, sub formă de vouchere, banii fiind acordaţi pentru efectuarea de teste genetice persoanelor diagnosticate cu cancer de sân, în stadiul incipient, care au indicaţie medicală, eliberată de un medic specialist oncolog.

“300 de pacienţi vor primi acest ajutor până la finele anului, urmând ca alţi 700 să beneficieze de sprijinul financiar până în decembrie 2019”, precizează sursa citată.

Proiectul are o valoare de 17.000.000 de lei şi se va realiza prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.

De asemenea, au fost desemnate şi primele laboratoare unde pacienţii vor putea să îşi efectueze investigaţiile de specialitate.

Regulamentul de participare şi toate informaţiile necesare se găsesc pe www.assmb.ro.

Cele mai citite

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

Încercare disperată a avocaților lui Mario Iorgulescu de a-l scăpa de închisoare: „Suferă de leziuni cerebrale încă din copilărie”

Avocaţii lui Mario Iorgulescu încearcă să-l scape pe tânăr de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor, susţinând că are...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...
Ultima oră
Pe aceeași temă