5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSocialA început programul "Testarea genetică la cancerul de sân în stadii incipiente"

A început programul “Testarea genetică la cancerul de sân în stadii incipiente”

Potrivit unui comunicat transmis de Agerpres, sprijinul financiar este de 17.000 de lei per beneficiar, sub formă de vouchere, banii fiind acordaţi pentru efectuarea de teste genetice persoanelor diagnosticate cu cancer de sân, în stadiul incipient, care au indicaţie medicală, eliberată de un medic specialist oncolog.

“300 de pacienţi vor primi acest ajutor până la finele anului, urmând ca alţi 700 să beneficieze de sprijinul financiar până în decembrie 2019”, precizează sursa citată.

Proiectul are o valoare de 17.000.000 de lei şi se va realiza prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.

De asemenea, au fost desemnate şi primele laboratoare unde pacienţii vor putea să îşi efectueze investigaţiile de specialitate.

Regulamentul de participare şi toate informaţiile necesare se găsesc pe www.assmb.ro.

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă