Foto: Inquam Photos / George Calin

A început demolarea magazinelor din interiorul stațiilor de metrou

În Sectorul 2 al Capitalei a început desființarea spațiilor comerciale care funcționau în interiorul a trei stații de metrou.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 07.04.2021 - 12:26

În Sectorul 2 al Capitalei a început desființarea spațiilor comerciale care funcționau în interiorul a trei stații de metrou.

Începând de marți seară se lucrează la dezafectarea spațiilor comerciale din stația de metrou Ștefan cel Mare, unde funcționau șase magazine. Alte patru magazine urmează a fi dezafectate din stația Pipera, iar în final vor fi desființate și magazinele din stația Piața Iancului.

Acestea sunt cele trei stații de metrou, de pe raza Sectorului 2, care aveau magazine în interior, a precizat, miercuri dimineață, Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, care a venit personal să asiste la operațiunea de la stația Ștefan cel Mare. Acțiunea de dezafectare a spațiilor se desfășoară sub protecția agenților de la Poliția Locală a Sectorului 2.

Primarul Radu Mihaiu a declarat că spațiile comerciale din cele trei stații menționate nu aveau autorizație de construire, nici de la Primăria Capitalei și nici de la Primăria Sectorului 2, această situație fiind baza legală care permite desființarea lor.

"Am primit o înștiințare din partea Metrorex că există spații amenajate ilegal", a precizat primarul Sectorului 2.

Primarul Radu Mihaiu susține că spațiile din cele trei stații de metrou pe care le ocupau aceste magazine sunt pe domeniul public. În schimb, reprezentanţii Unităţii - Sindicatul Liber Metrou (USLM) susțin că toate magazinele din interiorul stațiilor de metrou au fost construite conform legislaţiei in vigoare și cu aprobarea companiei Metrorex.

Comentarii