20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSocialA început campania pentru sterilizarea gratuită a câinilor şi pisicilor

A început campania pentru sterilizarea gratuită a câinilor şi pisicilor

Pe pagina www.aspa.ro, precum şi pe pagina de Facebook a autorităţii pot fi găsite adresele celor 11 cabinete veterinare partenere, înscrise în campania “Sterilizarea nu te costă nimic”.

Este vorba despre o campanie a Primăriei Municipiului Bucureşti, prin Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor, care vizează realizarea unui număr de 7.200 de sterilizări gratuite, dintre care 3.600 pentru câini şi 3.600 pentru pisici, şi se desfăşoară pe parcursul a opt săptămâni, până în data de 17 decembrie, se arată pe pagina de Facebook a ASPA Bucureşti.

Actele necesare sunt cartea de identitate şi carnetul de sănătate al animalului. În cazul în care nu există un carnet de sănătate, acesta va fi eliberat la cabinet.

Conform informaţiilor de pe pagina de internet, procedura de sterilizare este o intervenţie chirurgicală sigură pentru câine, efectuându-se numai sub anestezie generală. Printre beneficiile sterilizării este menţionată menţinerea stării de sănătate a câinelui şi creşterea speranţei de viaţă. În ceea ce priveşte deţinătorul, se reduce semnificativ costul îngrijirii câinelui din punct de vedere medical; se elimină problemele de comportament şi igienă asociate perioadelor de călduri, problemele asociate dezechilibrului hormonal sau situaţiile neplăcute apărute în urma montelor accidentale.

Totodată, sterilizarea câinilor previne repopularea municipiului Bucureşti cu animale fără stăpân, permite identificarea rapidă a reproducătorilor/comercianţilor neautorizaţi şi reducerea costurilor municipalităţii privind gestionarea populaţiei canine.

Pe 28 martie, Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a adoptat un proiect privind sterilizarea gratuită a maximum 7.200 de câini şi pisici fără pedigree, care au stăpân.

În raportul de specialitate al proiectului se arăta că prin “strategia pentru protecţia şi bunăstarea animalelor în municipiul Bucureşti”, adoptată în 2017 de CGMB, se propun o serie de obiective ce au ca scop implementarea unui plan de măsuri imediat de eficientizare a activităţilor de gestionare a animalelor fără stăpân. Sterilizarea gratuită a câinilor şi pisicilor fără pedigree este propusă în întâmpinarea acestor obiective şi ţinând cont de problema abandonului de animale, generată de iresponsabilitatea posesorilor şi/sau înmulţirea necontrolată a animalelor.

Cele mai citite

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...
Ultima oră
Pe aceeași temă