9.6 C
București
joi, 21 octombrie 2021

A început admiterea la UB

Potrivit unui comunicat al Universităţii Bucureşti transmis cotidianului național “România liberă”, înscrierea şi admiterea în majoritatea facultăţilor se face în acest an în proces online, fiind oferită şi posibilitatea de achitare online a taxei de înscriere, prin completarea unui formular disponibil la adresa: www.po.unibuc.ro.

 

Programele de licență

Pentru programele de licenţă şi master, concursul de admitere la facultăţile Universităţii din Bucureşti – sesiunea de vară – se desfăşoară în perioada 1 – 30 iulie, iar data limită de afişare a rezultatelor este 30 iulie, fiecare facultate având propriul calendar.

Universitatea Bucureşti a alocat peste 200 de locuri în domeniile prioritare de dezvoltate a României şi 50 de locuri la masteratul didactic, precizează sursa citată.

Pentru studiile de licenţă au fost puse la dispoziţie 4.515 locuri bugetate, iar pentru studiile de master 3.350 de locuri bugetate.

Universitatea Bucureşti menţionează că admiterea la studiile universitare de licenţă se poate face pe baza mediei/notelor de la bacalaureat – la Facultăţile de Administraţie şi Afaceri, de Biologie, de Chimie, de Fizică, de Geologie şi Geofizică, de Litere, de Limbi şi Literaturi Străine (pentru o parte din specializări), precum şi de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, pe baza mediei de la bacalaureat şi a unui eseu motivaţional – la Facultăţile de Filosofie, de Geografie, de Istorie, de Sociologie şi Asistenţă Socială, de Ştiinţe Politice şi de Teologie Baptistă.

De asemenea, în cazul Facultăţilor de Administraţie şi Afaceri (Business Administration), de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, de Limbi şi Literaturi Străine (pentru o parte din specializări), de Matematică şi Informatică şi de Teologie Romano-Catolică admiterea se face pe baza unei formule mixte, în cazul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” admiterea se face pe baza unui interviu motivaţional, iar la Facultatea de Drept admiterea este pe bază de examen.

Conform sursei citate, Universitatea din Bucureşti asigură candidaţilor, în perioada admiterii, cazare gratuită, pentru trei nopţi, în căminele Universităţii, în limita locurilor disponibile. Cazarea se va face la Căminul D Grozăveşti (Splaiul Independenţei nr. 204) şi va fi posibilă în baza prezentării, la administraţia căminului, a legitimaţiei de concurs şi a actului de identitate.

Totodată, candidaţii pot beneficia, alături de alte trei persoane, şi de acces gratuit, zilnic, în perioada 1-30 iulie, în spaţiul Grădinii Botanice „Dimitrie Brandza” a Universităţii din Bucureşti, pe baza legitimaţiei de participant la concursul de admitere.

Universitatea din Bucureşti a realizat o serie de tururi virtuale 3D pentru Palatul Universităţii, Grădina Botanică „Dimitrie Brandza” şi clădirea Rectoratului UB, precum şi pentru Facultatea de Drept, Facultatea de Filosofie şi Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, mai menţionează sursa citată.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu-Mihail Mușoiu scrie în presa centrală din anul 2008. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar, a absolvit FJSC și deține un master în Științele Comunicării.
Ultima oră
Pe aceeași temă