13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSocial92 de tone de deşeuri au fost strânse de voluntari de pe...

92 de tone de deşeuri au fost strânse de voluntari de pe lacul Izvorul Muntelui

Vicepreşedintele CJ Neamţ, Ion Asaftei, a menţionat că acţiunea va continua până când luciul apei va fi curat, anunţă Agerpres.

“O muncă titanică, desfăşurată de voluntarii care au lucrat neîncetat în această săptămână, inclusiv în ziua de Sfântul Ilie Tesviteanu. Ştiu că a fost mare sărbătoare creştină, dar nevoia de intervenţie este mare şi cu tot păcatul, voluntarii şi reprezentanţii instituţiilor cu responsabilităţi în domeniu şi-au făcut datoria.

Igienizarea Lacului Bicaz rămâne o prioritate pentru mine până când acţiunea va ajunge la final şi luciul apei va fi redat, strălucitor, nemţenilor şi tuturor turiştilor”, a postat pe pagina de Facebook reprezentantul CJ Neamţ.

Conform acestuia, din cele 92 tone de deşeuri colectate de pe lac, 6,5 tone sunt bidoane din plastic, 13,5 tone sunt deşeuri din lemn şi 72 tone – diverse alte deşeuri.

În cadrul acţiunii de ecologizare a participat, în ultimele două zile, şi ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş.

Se estimează că pe lacul de acumulare Izvorul Muntelui ar fi circa 250 tone de deşeuri din plastic şi lemn, aduse de viiturile produse în urma ploilor torenţiale de la sfârşitul lunii iunie.

Acţiunea de ecologizare începută luni a adunat voluntari, printre care şi reprezentanţi de la mai multe instituţii din judeţ.

Cele mai citite

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă