54 de tineri care au absolvit învățământul dual au fost angajați imediat

O serie de tineri instalatori, absolvenți ai programului de învățământ profesional dual, a fost angajată în cadrul filialelor ENGIE Servicii și Distrigaz Sud Rețele.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 10.06.2021 - 12:15

54 de tineri instalatori, absolvenți ai programului de învățământ profesional dual din România, au fost angajați în cadrul filialelor ENGIE Servicii și Distrigaz Sud Rețele.

În cadrul unui program de instruire profesională organizat de Engie România, tinerii au obținut calificarea de instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze. Începând din anul 2018, au urmat această formă de pregătire profesională un număr de 115 elevi din București și din Brașov.

“Ne bucurăm să urăm bun-venit la ENGIE primei generații de absolvenți ai programului nostru de învățământ profesional în sistem dual. Entuziasmul celor 54 de tineri ne motivează să continuăm investiția în învățâmântul profesional dual și să formăm noi generații de specialiști în ariile tehnice esențiale pentru companie”, a declarat Eric Stab, președinte director general ENGIE Romania.

În anul școlar 2021-2020, ENGIE Romania a lansat înscrierile pentru încă două clase de învățământ profesional în sistem dual, în București și Galați. Pentru calificarea celor 50 de tineri ce urmează a fi selectați pentru anul școlar 2021-2022, ENGIE Romania investește 2.000.000 de lei, sumă care se adaugă celor 5.850.000 de lei pe care compania i-a investit până în prezent în formarea a 115 elevi din București și Brașov și în dotarea cu aparatura necesară a atelierelor de practică din București.

Programul de învățământ profesional în sistem dual, “Energie pentru meseria mea”, pentru anul școlar 2021-2022 este derulat în parteneriat cu asociația Hands Across România, Colegiul Tehnic „Mihai Bravu” din București și Liceul Tehnologic „Anghel Saligny” din Galați, fiind disponibile 25 de locuri pentru fiecare unitate de învățământ.

Avantaje financiare: până la 1.050 de lei lunar, transport urban dedicat și masa de prânz pe durata practicii

Elevii care optează pentru programul de învățământ profesional în sistem dual “Energie pentru meseria mea” se bucură de avantaje financiare acordate de companie, suplimentar față de bursa lunară acordată de statul român, în valoare de 200 de lei.

Beneficiile oferite de către ENGIE Romania sunt o bursă lunară în valoare de 500 de lei, bursă de merit în valoare de 200 de lei, în funcție de rezultatele școlare înregistrate, supliment de 150 de lei pentru acoperirea cheltuielilor de transport pre-urban sau a cazării în regim de semi-internat, masă de prânz pe toată durata practicii, certificarea de instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze și oportunitatea de a se angaja în cadrul uneia dintre filialele companiei, Distrigaz Sud Rețele și ENGIE Servicii, la finalul celor trei ani de studii.

În primul an de studiu, elevii beneficiază de 40 de zile de formare practică, urmând ca în anii următori această perioadă să se extindă până la 120 de zile. În baza parteneriatului existent între companiile Grupului ENGIE Romania și instituțiile de învățământ partenere, elevul beneficiază de formare teoretică și practică, timp de trei ani, în baza unui contract de pregătire practică.

Școala asigură resursele umane și financiare pentru formarea teoretică, iar compania pe cele pentru formarea practică a elevilor.

Comentarii