Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

4 milioane de euro pentru primul spital de oncologie pediatrică din România

Peste 100.000 de persoane şi firme au răspuns campaniei lansate de Asociația Dăruiește Viață în luna decembrie 2017, donând 4 milioane de euro în numai trei săptămâni pentru construirea primului spital de oncologie și radioterapie pediatrică din România.

Share

Elena Marinescu 0 comentarii

Actualizat: 30.01.2018 - 21:10

Suma este un record, fiind cea mai mare obținută până acum în urma unei campanii de strângere de fonduri lansate de un ONG în România, în doar trei săptămâni. În condițiile în care, 2017 a fost ultimul an în care companiile cu cifră de afaceri sub un milion de euro au mai putut redirecționa 20% din impozitul pe profit către un proiect al unui ONG, campania lansată la începutul lunii decembrie a mobilizat peste 1.200 de companii să devină fondatori ai spitalului, alături de o mare comunitate de donatori persoane fizice.

“A fost o mobilizare fără precedent. Mii de oameni ne-au sunat, ne-au scris e-mail-uri, ne-au lăsat mesaje pe paginile de facebook, pentru a dona, pentru a semna contracte, pentru a se informa despre proiectul nostru. Eu vreau să le mulțumesc public, atât în numele nostru, al echipei Dăruiește Viață, cât și în numele medicilor și al copiilor care vor beneficia de tratament în noul spital, pe care îl facem împreună”, declară Carmen Uscatu, președintele Asociației.

În contextul în care statul român nu a construit nimic în domeniul oncologiei pediatrice în ultimii 50 de ani, Asociația Dăruiește Viață a demarat proiectul de construire a primului spital de oncologie și radioterapie pentru copiii diagnosticați cu cancer din România încă din 2015, fiind pentru prima dată când, în România, un ONG construiește un spital de la zero, exclusiv din donații și sponsorizări, cu o investiție estimată la 8 milioane de euro.

 

Comentarii