15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSocial300.000 de lei, amenzi pentru depozitarea ilegală de deşeuri pe domeniul public...

300.000 de lei, amenzi pentru depozitarea ilegală de deşeuri pe domeniul public în Sectorul 1

Conform comunicatului transmis duminică de autoritatea locală, au fost intensificate controalele în zonele cu potenţial crescut de abandonare/depozitare a deşeurilor pe domeniul public şi privat.

Poliţiştii locali de la Biroul Protecţia Mediului au verificat modul de organizare a şantierelor de construcţii în ceea ce priveşte respectarea condiţiilor de ridicare, transport şi depozitare a deşeurilor menajere/industriale şi asigurarea salubrizării străzilor, a căilor de acces şi a zonelor verzi, precizează sursa citată.

În urma verificărilor, numai în primele două luni ale acestui an au fost aplicate 166 de sancţiuni contravenţionale persoanelor fizice sau juridice care nu respectau prevederile legale privind protecţia mediului, în valoare totală de 300.000 de lei.

Este vorba, în principal, de sancţiuni pentru depozitarea/abandonarea deşeurilor de orice tip pe domeniul public, pentru neigienizarea terenurilor, pentru nesalubrizarea carosabilului în perimetrul şantierelor etc.

Spre comparaţie, arată reprezentanţii Primăriei, în primele două luni ale anului trecut, pentru încălcarea prevederilor legale privind protecţia mediului, poliţiştii locali au aplicat 104 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 199.480 de lei.

Totodată, precizează sursa citată în intervalul 1 februarie – 15 martie, poliţiştii locali au efectuat verificările pentru identificarea depozitărilor sau abandonărilor ilegale de deşeuri în colaborare cu comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu.

Cele mai citite

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...
Ultima oră
Pe aceeași temă