11.3 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSocial24 de unități alimentare de pe Litoral sancționate de ANSVSA cu amenzi...

24 de unități alimentare de pe Litoral sancționate de ANSVSA cu amenzi în cuantum de 111.800 de lei

Inspectorii sanitari-veterinari care își desfășoara activitatea în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2020, în această perioadă, verifică modul în care operatorii din industria alimentară respectă condiţiile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind producerea, prelucrarea, depozitarea, transportul şi comercializarea produselor alimentare în unitățile de alimentație publică de pe litoral.

În plus față de anii anteriori, controalele din această perioadă urmăresc, în contextul pandemiei de COVID-19, atât respectarea normelor și cerințele de igienă alimentară, cât și a celor privind distanțarea fizică a clienților aflați la terase și în alte unități de alimentație publică, a purtării măștilor de protecție pentru personalul angajat și realizarea de dezinfecţii şi igienizări cu substanţe virucide care să asigure atât dezinfectarea mâinilor clienţilor, dar şi a echipamentelor care sunt în unitatea respectivă.

Ca urmare a acțiunilor întreprinse de inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor care activează în cadrul acestei structuri cu caracter temporar, nu s-a înregistrat nicio toxiinfecție alimentară care să pună în pericol sănătatea turiștilor.

În ultimele 3 zile ale săptămânii trecute, medicii veterinari oficiali care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2020, au verificat  94 de unități respectiv:  28 de restaurante, 3 baruri,  un snack-bar, 2 braserii, 5 unităţi de tip bufet, 16 unităţi tip fast – food, 7 rulote, 3 pizzerii, o patiserie, 7 laboratoare de cofetărie/patiserie, 17 magazine alimentare, o tonetă, un supermarket, o gelaterie și o unitate cu produse congelate.

Cu ocazia acestor verificări s-au constatat o serie de neconformități: manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar, ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, funcționarea fără documente de înregistrare sanitară veterinară.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor au fost sancționate 24 de unități cu amenzi în cuantum de 111.800 de lei astfel: 6 restaurante, 4 unități tip fast – food, 2 pizzerii, 2 braserii, un bar, 3 unități tip bufet, un supermarket, 3 magazine alimentare, un laborator de cofetărie/patiserie  și o rulotă.

De asemenea, a fost emisă o Ordonanță de suspendare temporară a activității pentru o braserie și au fost confiscate şi retrase de la vânzare 17,3 kg de produse alimentare improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare.

Cele mai citite

Erdogan cere unitate palestinienilor după o întâlnire cu Ismail Haniyeh, liderul Hamas

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan le-a cerut sâmbătă palestinienilor „să se unească”, după o întâlnire la Istanbul cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh, potrivit AFP...

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...

Erdogan cere unitate palestinienilor după o întâlnire cu Ismail Haniyeh, liderul Hamas

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan le-a cerut sâmbătă palestinienilor „să se unească”, după o întâlnire la Istanbul cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh, potrivit AFP...
Ultima oră
Pe aceeași temă