9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSocial20 de persoane arestate preventiv pentru furt din avioane pe Aeroportul Otopeni!

20 de persoane arestate preventiv pentru furt din avioane pe Aeroportul Otopeni!

Cei 20 de oameni arestați sunt civili, în schimb printre cele 38 de persoane puse sub control judiciar există și militari de la MAPN și ISU.

Poliția Capitalei a anunțat vineri că după audieri s-a luat măsura reținerii pentru 20 de persoane, iar 38 au fost plasate sub control judiciar. Au fost ridicate și confiscate de polițiști peste 400 de parfumuri, 4 minibaruri și peste 450 de sticle diverse băuturi, aproximativ 200 de ceasuri și bijuterii, produse cosmetice și genți.

De asemenea, au fost identificate și ridicate importante sume de bani, în lei și valută, respectiv peste 80.000 lei și aproximativ 30.000 de euro, precum și alte sume în dolari și lire sterline.

Vineri dimineață, aproximativ 200 de polițiști au pus în aplicare 28 de mandate de percheziție, în București și județele Ilfov și Prahova, în dosarul instrumentat de Serviciul de Poliție Transporturi Aeriene Henri Coandă din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi București, în coordonarea Parchetului Militar București, cauză ce privea săvârșirea infracțiunilor de furt, complicitate la furt, tăinuire și delapidare.

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că de la finele anului 2019 și până în prezent, mai multe persoane ar fi sustras produse de lux – ceasuri, bijuterii, produse de marochinărie, produse cosmetice și băuturi din containerele ce se încărcau la bordul avioanelor, cu produse destinate comercializării strict în acest spațiu. 

Prejudiciul este estimat la aproximativ 800.000 de euro. 

Cele mai citite

Koeman: Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei

„ Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei, altfel va avea parte de o seară grea la Frankfurt”, și-a...

Arnold Schwarzenegger, în vârstă de 76 de ani, se recuperează după operație. Actorul a primit un stimulator cardiac

Arnold Schwarzenegger, în vârstă de 76 de ani, a fost operat. El a primit un stimulator cardiac, după ce a suferit anterior trei operații...

Gestionarea culturii de lucernă pentru randamente maxime

Cultura de lucernă are un rol important în agricultura modernă, prin multiplele sale beneficii. Lucerna (Medicago sativa) este o plantă furajeră perenă, din familia...
Ultima oră
Pe aceeași temă