Laptop-ul intră pe lista "rechizitelor școlare" obligatorii în vreme de pandemie.

175 milioane euro pentru începerea anului școlar în condiții bune

Guvernul a pregătit o alocație bugetară de 175 milioane euro pentru achiziția de tablete, laptop-uri, materiale de protecție și containere sanitare la școlile fără alimentare cu apă și canalizare.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 16.08.2020 - 12:02

Guvernul a făcut calculele privind achizițiile de urgență ce trebuie făcute pentru noul an școlar 2020 – 2021 și a ajuns la concluzia că are nevoie de 175 milioane euro pentru achiziții de urgență.

Pentru cumpărarea a jumătate de milion de tablete și laptop-uri este nevoie de 100 milioane euro iar pentru cumpărarea de materiale sanitare de protecție pentru unitățile școlare sunt necesare fonduri totale de 50 milioane euro.

Decontarea achiziționării de către autoritățile publice locale de containere sanitare și suport de curs în localitățile unde nu există apă-canal sau spații suficiente se va face în limita a 25 milioane de euro.

Guvernul României urmează să stabilească printr-un act normativ modalitatea de plată a zilelor libere pentru părinții copiilor din unitățile de învățământ unde cursurile se suspendă sau își închid porțile pe motiv de cazuri de infectări cu Covid-19.

Comentarii