17 focare active de COVID-19 în mai multe instituţii publice din Buzău

Buzăul înregistrează 17 focare active de coronavirus, în mai multe instituţii publice, inclusiv la Poliţie, la ISU, în spitale din judeţ şi la Biblioteca Judeţeană.

Share

Rl online 0 comentarii

24.07.2020 - 18:57

Conform reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică, judeţul Buzău înregistrează la această oră 17 focare active de coronavirus.

Sunt zeci de cazuri în instituţii publice şi în cadrul unor societăţi, unele dintre ele cu un număr mare de angajaţi.

La Direcţia de Sănătate Publică sunt 17 angajaţi care au infecţie cu cu noul coronavirus, la Centrul de Dializă au fost confirmate 11 persoane, în timp ce la Inspectoratul Judeţean de Poliţie sunt 11 poliţişti şi angajaţi din rândul personalului contractual care au COVID- 19.

Coronavirusul a ajuns şi la Casa de Asigurări, unde sunt 4 angajaţi infectaţi, la ISU cu trei pompieri pozitivi la coronavirus, dar şi la Poliţia municipiului Buzău, unde trei persoane au COVID-19.

Trei cazuri noi sunt şi la Biblioteca Judeţeană ”Vasile Voiculescu”.

De asemenea, coronavirusul a fost identificat si la patru societăţi comerciale şi la o farmacie.

Cazuri de Covid 19 sunt şi în spitalele din judeţul Buzău. La secţia Ojasca sunt 13 persoane confirmate pozitiv, în secţia neurologie a spitalului Săpoca sunt 4 angajaţi infectaţi, la Spitalul Judeţean, în secţia de Oncologie sunt 3 cazuri, în timp ce la Spitalul CFR sunt 5 asistente internate în spital cu infecţie cu coronavirus.

În toate aceste cazuri, Direcţia de Sănătate Publică a recomandat o serie de măsuri, precum: internarea persoanelor confirmate Covid-19, testarea contacţilor simptomatici, izolarea la domiciliu, împreună cu ceilalţi membri ai familiei care locuiesc la aceeaşi adresă, timp de 14 zile, aplicarea procedurilor de curăţenie şi dezinfecţie terminală, intensificarea măsurilor de curăţenie şi dezinfecţie continue, respectarea măsurilor pentru prevenirea şi limitarea răspândirii coronavirusului. Judeţul Buzău înregistrează vineri 33 de cazuri noi de coronavirus, cu un total de 1099 de bolnavi de la debutul pandemiei şi 30 de persoane decedate

 

Comentarii